ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Την Τρίτη 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου (μετά από αίτημα του Συλλόγου) με τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουπλή. Στην συνάντηση τέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. ,

- η οικονομική δυσπραγία που έχει περιέλθει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια,  που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ΟΚΑΝΑ και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα απαραίτητα (μισθοδοσία ,αναλώσιμα , φάρμακα κ.α.)

-η επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ,

-η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τον τρόπο ένταξης των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στο ενιαίο μισθολόγιο,

-το μισθολογικό καθεστώς των ιατρών στον ΟΚΑΝΑ,

-η καθυστέρηση υπογραφής-έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας των αναγκαίων προσλήψεων.

Ο κ. Κουρουπλής για την οικονομική ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ότι ,όπως έγινε και στο παρελθόν, θα βρεθεί λύση, αλλά τώρα προέχει το κλείσιμο της συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Για το θέμα των προσλήψεων είπε, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση 52 προσλήψεων (με δελτίο παροχής υπηρεσιών),ιατρών πανελλαδικά και προσωπικού για τις δομές υποκατάστατων στις φυλακές Κορυδαλλού και Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας ανέφερε ότι είναι θετικός να το λάβουν, όσοι είναι δικαιούχοι με βάση την εγκύκλιο Σταικούρα. Έγινε, μάλιστα και επικοινωνία με το Γεν. Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Κομματά και με την αρμόδια του τμήματος Ψυχικής Υγείας κ. Χατζηδήμου σχετικά με το αίτημα του ΟΚΑΝΑ ( που επανειλημμένως έχει θέσει το θέμα στους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας), ώστε να επεκταθεί το επίδομα στους δικαιούχους  του ΟΚΑΝΑ. Για το θέμα θα υπάρξει διαβούλευση και τις επόμενες ημέρες.

Για τα υπόλοιπα θέματα ανέφερε, ότι τα γνώριζε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού και ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό για δρομολόγηση όποιων θεμάτων μπορούν να τακτοποιηθούν άμεσα.

 

Σχόλια