ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς και ανελέητης επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ένα νέο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, συμφωνείται αυτή τη στιγμή με την ελληνική κυβέρνηση. Ο πόλεμος ενάντια στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται και αυτή τη φορά, στο στρατόπεδο των υποστηρικτών των συμφερόντων της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου, σύρεται και η κυβέρνηση, που εκλέχτηκε με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει μνημόνια, η κυβέρνηση που εκλέχτηκε στο όνομα μιας δίκαιης ανακατανομής.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη (του πιο άδικου φόρου που υπάρχει, καθώς βαραίνει το ίδιο πλούσιους και φτωχούς, βιομήχανους και άνεργους), η απειλή ενός νέου ακόμη πιο «εξορθολογισμένου» ενιαίου μισθολογίου, η καταρράκωση των κατώτερων συντάξεων, η τεράστια αύξηση των ορίων συντάξεων για όλους, η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, σε συνδυασμό με την εκχώρηση της μεν δημόσιας περιουσίας στους θεσμούς, της δε δημόσιας διοίκησης στους μάνατζερ και στην τρόικα, (που θα ελέγχει όλα τα νομοσχέδια πριν την κατάθεση τους), μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα κράτος μειωμένων αρμοδιοτήτων υπό επιτροπεία, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης φτηνών εργαζομένων, άνεργων και φτωχών συνταξιούχων.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια κανάλια και ραδιόφωνα, οι ίδιοι φορείς που τρομοκρατούσαν τον λαό την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν (συνεπικουρούμενα τώρα πιά και από μέλη της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν), ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι να διαχειρίζονται τη φτώχεια του λαού και να μεγαλώνουν τη μιζέρια και την υποτέλεια. Η αλήθεια είναι ότι το πραξικόπημα που έκαναν οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα με την βοήθεια των ντόπιων ολιγαρχών και μετατράπηκε σε εσωτερικό πραξικόπημα με την βοήθεια της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών κομμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, να μην απογοητεύονται, να σταθούν απέναντι στην πραγματικότητα που μας επιβάλλεται, με ψυχραιμία και αγωνιστική ετοιμότητα. Η απογοήτευση, αποτέλεσμα της διάψευσης όσων τεχνηέντως έπεισαν αρκετούς ότι μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς πολιτικές λιτότητας, μέσα σε ένα σύστημα ακραία νεοφιλελεύθερο, μπορεί να οδηγήσει αρκετούς στην απραξία και άλλους να στραφούν και να ενισχύσουν την ακροδεξιά, με το επιχείρημα πως ''όλοι οι άλλοι ίδιοι είναι''.
Σε αυτό τον κίνδυνο οφείλουμε να αντισταθούμε.
Εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί, αποφασιστικά και ξεκάθαρα: Αν η λιτότητα είναι μονόδρομος για την Ευρωζώνη, για μας είναι μονόδρομος η αξιοπρεπής ζωή και όχι η επιβίωση με ψίχουλα.
Είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο και αυτοί που πάνω τους στηρίζεται η κοινωνία για να μην είναι ανθρωποφαγική. Είμαστε με άλλα λόγια, αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν.
Την Τετάρτη (και κάθε επόμενη φορά που θα ψηφίζουν μνημονιακούς νόμους) θα είμαστε στο Σύνταγμα για να τους φωνάξουμε:
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!


Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια