ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ δέχτηκε αναφορές από εργαζόμενους σε δράσεις που χρηματοδοτούνταν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ότι τους προτάθηκε εκ μέρους της Διοίκησης του Οργανισμού να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις δομές που εργάζονταν, με σύμβαση εθελοντικής απασχόλησης. Με δεδομένες τις δηλωμένες προθέσεις του Οργανισμού να συνεχίσει κάποιες από τις δράσεις, είτε με μεταφορά συναδέλφων από άλλες ,ήδη υποστελεχωμένες δομές, είτε προσλαμβάνοντας μέσω σύμβασης ανάθεσης έργου κάποια, αλλά σίγουρα λιγότερα άτομα από αυτά που εργαζόταν στις δομές μέχρι τώρα ,έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
  • Είμαστε κάθετα ενάντιοι σε οποιαδήποτε λογική ‘εθελοντικής’ απασχόλησης σε δομές και δράσεις, όπου υπάρχει ανάγκη στελέχωσης. Οι δομές αυτές οφείλουν να στελεχωθούν με προσλήψεις με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, που λειτουργούσαν μέχρι την λήξη τους και με σταθερές εργασιακές σχέσεις εργασίας.
  • Είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε λογική συρρίκνωσης του Οργανισμού και των υπηρεσιών που προσφέρει.
 Στις επερχόμενες συναντήσεις με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού, μαζί με το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα τεθεί  και αυτό το θέμα.

Σχόλια