Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ακόμη…κάνει πάρτι!

Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ακόμη…κάνει πάρτι!


Άλλαξε ο…Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Στον ΟΚΑΝΑ έγιναν πρόσφατα σοβαρές καταγγελίες για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού από τους εργαζομένους. 

 Γράφει για το rebuke.gr ο Μίλτος Σακελλάρης. 

31 Οκτωβρίου 2014, 17:45 | Συντάκτης: Μίλτος Σακελλάρης
OKANA
Μιλήσαμε με τον οργανωτικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Βασίλη Σταυρόπουλο, ο οποίος μας κατήγγειλε παράνομη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, αλλά και- τι άλλο;- προσπάθειες εισχώρησης ιδιωτών. Μας κατήγγειλε ακόμη αυθαίρετη καθαίρεση της υπεύθυνης των οικονομικών υπηρεσιών, χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη αιτιολογία επί του θέματος. Παράλληλα, επισημαίνουν πως το ΔΣ του οργανισμού έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών, στο…πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης, καλώντας…εξωτερικούς συνεργάτες να αναλάβουν δράση.

«Ένα θέμα που υπάρχει, που έχει διαρρεύσει γενικά είναι ότι είναι παράνομη η σύνθεση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ βάσει διατάξεων νόμου. Δύο ειδικότητες δεν περιλαμβάνονται βάσει νόμου. Θα προσφύγουμε εναντίον αποφάσεων του ΔΣ γιατί έχουν ξεκινήσει διώξεις εναντίον συναδέλφων μας», λέει χαρακτηριστικά στο www.rebuke.gr ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Βασίλης Σταυρόπουλος.
Προσθέτει ακόμη ότι: «Προχώρησαν στην καθαίρεση της υπεύθυνης Οικονομικών υπηρεσιών χωρίς ακόμη να έχει δοθεί κάποια επίσημη αιτιολογία και ταυτόχρονα στο ίδιο ΔΣ που την καθαίρεσε ελήφθη απόφαση για να καλέσουν εξωτερικούς συνεργάτες για την αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών της τεχνικής και νομικής υπηρεσίας, πράγμα το οποίο από μόνο του είναι παράνομο. Εκτός αυτού υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα στο εσωτερικό στη διοίκηση του οργανισμού που ουσιαστικά ασκούν εξουσία αντί για τον πρόεδρο. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ευαγγελίζεται ότι θέλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα την ώρα που το ΔΣ είναι παράνομο και λαμβάνει τις αποφάσεις».
Για το συγκεκριμένο θέμα το rebuke.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλη Κατρίνη, ωστόσο, μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο δεν λάβαμε καμία απάντηση. Γιατί αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Κατρίνης στις σοβαρότατες καταγγελίες; Δεν έχει εκδώσει προς το παρόν ούτε μία ανακοίνωση…
Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης του  ανακοίνωσαν πως « Παρακολουθούμε με προσοχή την άσκηση δίωξης εναντίον της πρώην Προέδρου και του νυν Γενικού Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, για την υπόθεση μη απόδοσης 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Υγείας στα Κέντρα Πρόληψης.
Είναι μια πρώτη ηθική επιβεβαίωση για τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους των Κέντρων Πρόληψης, που από τις 28/12/2010 μέχρι σήμερα αδιάλειπτα και δημόσια καταγγέλλουμε την εν λόγω παρατυπία, σε κάθε στάδιο της εξέλιξής της και κόντρα σε όσους υλοποιούν πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών μας»
Παράλληλα έκαναν για «απολήξεις ενός βαθέως και εκτεταμένου συστήματος αδιαφάνειας και διαπλοκής, μεταξύ ηγεσιών Υπουργείου Υγείας, ηγεσιών ΟΚΑΝΑ και ιδιωτικών συμφερόντων, των οποίων η είσοδος στην αντιμετώπιση της εξάρτησης περνά και από την απομύζηση και πλήρη υλική αποδυνάμωση των Κέντρων Πρόληψης». Καταγγέλλουν μεταξύ άλλων κομματικούς διορισμούς των ηγεσιών του ΟΚΑΝΑ, καταδεικνύοντας πως δεν άλλαξαν πολλά με την αλλαγή της ηγεσίας του Οργανισμού.

Σχόλια