ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε την τελευταία περίοδο εξασκείται μεγάλη πίεση από τη Διοίκηση του Οργανισμού στο να εξαντλήσουν όλοι οι εργαζόμενοι τις ημέρες άδειας που δικαιούνται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει συναδέλφους στην απελπιστική κατάσταση να δυσκολεύονται να λάβουν την κανονική τους άδεια με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα αδειών σε πολλούς συναδέλφους. Ακόμη και ο προγραμματισμός των ρεπό των ατόμων που δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα γίνεται με εξαιρετική δυσκολία.
Σε αυτό το σκηνικό η προσθήκη της αναγκαστικής κανονικής άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου είναι ολοφάνερο ότι δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία ΟΛΩΝ των δομών του οργανισμού: στις μεν διοικητικές υπηρεσίες υπάρχουν τμήματα που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι δε μονάδες υποκατάστασης στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, γεγονός που είναι επικίνδυνο για όλους, θεραπευόμενους και εργαζόμενους.
 
Για τους λόγους αυτούς και επειδή η πίεση από τη μεριά της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους διαρκώς αυξάνει, χωρίς παράλληλα να εξασκείται καμία πίεση στο υπουργείο για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος, παρακαλούμε τους συναδέλφους όταν η άδεια στην οποία υποχρεώνονται δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας στην υπηρεσία τους να ενημερώνουν εγγράφως την διοίκηση για το πρόβλημα που δημιουργείται και τις πιθανές επιπτώσεις του. Είναι προφανές ότι ο ρόλος των υπευθύνων σε αυτό είναι αυξημένος όπως και η ευθύνη τους σε περιπτώσεις ασφάλειας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να λειτουργήσουν οι μονάδες εκ των ενόντων εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους θεραπευόμενους, το μόνο που κάνει είναι να δίνει επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι μονάδες δεν χρειάζονται, άρα ούτε και το προσωπικό.
 
Το ΔΣ του συλλόγου έχει απευθύνει έγγραφο στη Διοίκηση του Οργανισμού με το οποίο την καθιστά υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί και απαιτεί την άμεση επίλυση του προβλήματος που προκύπτει.  

Σχόλια

  1. Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε, δεδομένου ότι δεν μας κάνετε γνωστό αυτό το έγγραφο που αναφέρετε στο τέλος, το σχόλιο "Είναι προφανές ότι ο ρόλος των υπευθύνων σε αυτό είναι αυξημένος όπως και η ευθύνη τους σε περιπτώσεις ασφάλειας"; Πρακτικά δηλαδή τι εννοείτε. Εντελώς πρακτικά και συγκεκριμένα.
    Ευχαριστώ.
    Δημήτρης Οικονόμου
    ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστολή που εστάλη στη Διοίκηση του Οργανισμού για το θέμα των αδειών είναι η παρακάτω.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
    Αβέρωφ 21,
    okanalaboursunion.blogspot.com
    mail:silergokana@yahoo.gr

    Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2014

    Προς: Πρόεδρο κ. Μ. Κατρίνη,
    Κοιν.: Γεν. Διευθυντή κ. Δ. Πλατανιά,

    Θέμα: « Σχετικά με το έγγραφο της Διοίκησης για τις κανονικές άδειες του 2014»

    Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις άδειες του προσωπικού στον Οργανισμό, σας ενημερώνουμε ότι η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει συναδέλφους στην απελπιστική κατάσταση να δυσκολεύονται να λάβουν την κανονική τους άδεια με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα αδειών σε πολλούς συναδέλφους. Ακόμη και ο προγραμματισμός των ρεπό των ατόμων που δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα γίνεται με εξαιρετική δυσκολία.
    Σε αυτό το σκηνικό η προσθήκη της αναγκαστικής κανονικής άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου είναι ολοφάνερο ότι δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία ΟΛΩΝ των δομών του οργανισμού: στις μεν διοικητικές υπηρεσίες υπάρχουν τμήματα που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς, Με τη βιασύνη του προγραμματισμού των αδειών παρατηρείται το φαινόμενο σε αρκετές μονάδες υποκατάστασης να εργάζονται για ημέρες ένας νοσηλευτής και ένας ιατρός χωρίς φύλακα, γραμματέα και θεραπευτικό προσωπικό γεγονός που είναι επικίνδυνο για όλους, θεραπευόμενους και εργαζόμενους.
    Και αυτό συμβαίνει την ώρα που το ΣΕΥΠ με έγγραφό του προς τη Διοίκηση του Οργανισμού την εγκαλεί για την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στις μονάδες και την καλεί να συμμορφωθεί άμεσα στην πλήρωση του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων στις μονάδες.
    Για τους λόγους αυτούς και επειδή η πίεση από τη μεριά της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους διαρκώς αυξάνει, χωρίς παράλληλα να εξασκείται καμία πίεση στο υπουργείο για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος, παρακαλούμε όπως αντί να ασκείτε πίεση προς τους συναδέλφους να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού.

    Σε διαφορετική περίπτωση, την ευθύνη για την περαιτέρω αποδιοργάνωση των μονάδων, και για ότι –τυχόν- συμβεί στις μονάδες του Οργανισμού θα την έχει η Διοίκηση του Οργανισμού στο σύνολό της.


    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου