ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, -οι,

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως μια κορυφαία αγωνιστική  έκφραση του λαϊκού μας κινήματος, γκρέμισε τη χούντα των ξενοκίνητων στρατοκρατών και σηματοδότησε μια νέα ιστορική περίοδο για τη χώρα μας.
Σήμερα, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Κι αυτό γιατί όσοι επικαλούνται το τέλος αυτής της περιόδου, στα πλαίσια μιας καινούργιας πολιτικής «κουλτούρας», εγκαθιστούν και υπηρετούν μια νέα χούντα της οικονομικής ολιγαρχίας, διεθνούς και ντόπιας. Ακόμα χειρότερα, ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες, που ισχυροποιήθηκαν εν μέσω της κρίσης, προσπαθούν να αποκαθηλώσουν στην συλλογική συνείδηση το παράδειγμα της ηρωικής αντίστασης του Πολυτεχνείου. Αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια τους, σχέδια που περιλαμβάνουν την ποινικοποίηση  κάθε μορφής συλλογικής αντίστασης, ενάντια στις αποφάσεις ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας και καταρράκωσης της αξιοπρέπειας του λαού.
Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όργανο των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και γενικότερα των διεθνών κέντρων της οικονομικής εξουσίας, μοιράζει παραμύθια περί εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια ακόμα σκληρότερη επίθεση στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, βαφτίζοντας εθνική σωτηρία, τη σωτηρία των συμφερόντων των εντολοδόχων της.
Η κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολή της τρόικα και της ΕΕ, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της αστικής τάξης για την επιβολή των συμφερόντων της.
Την ίδια στιγμή δεν πρέπει νε τρέφουμε και αυταπάτες  για "επικείμενους" σωτήρες. Η μόνη απάντηση που έχουμε είναι ο αγώνας με την ίδια αποφασιστικότητα, και με οδηγό το παράδειγμα του Πολυτεχνείου, για ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της χρεωκοπημένης πολιτικής τους.
Καλούμε όλους του Συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, όχι μόνο με την έννοια της απόδοσης τιμών, αλλά και με την έννοια της ανάκλησης στη μνήμη μας του αιτήματος ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και παράλληλα με την επικαιροποίηση των αιτημάτων για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί σε συμμετοχή την Δευτέρα 17/11 στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στις 16:30.

Προσυγκέντρωση στις Κ.Υ. στις 16:00 μμ.
 
 
Για τη Θεσσαλονίκη το Τοπικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης καλεί  τους συνάδελφους στην συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή και ώρα 17:00



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια