Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Στον αέρα ο ΟΚΑΝΑ

Με δανεικούς εργαζόμενους, που δεν έχουν λάβει καμία σχετική εκπαίδευση, ο ΟΚΑΝΑ θα παριστάνει ότι διατηρεί τη συμβατική του υποχρέωση να διατηρήσει το πρόγραμμα "Streetwork", ενώ τον Ιανουάριο λήγουν και άλλα δύο προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.
Οι πέντε συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Streetwork" ήδη είναι άνεργοι και εκατοντάδες χρήστες που ωφελούνταν των υπηρεσιών τους, μένουν ακάλυπτοι τη στιγμή που η οικονομική κρίση, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, αυξάνει τα περιστατικά τοξικοεξάρτησης.
Όπως κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, στο κτήριο όπου φιλοξενούνταν η συγκεκριμένη δομή ξέμεινε από ηλεκτρικό ρεύμα και ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε όταν μεταφέρθηκαν για τη στελέχωσή του τρεις υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ εκεί... Φυσικά, οι πέντε συμβασιούχοι που το «έτρεχαν» ήταν αυτοί που είχαν την επαφή με τους τοξικοεξαρτημένους στους δρόμους και είχαν χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν να συνεχιστούν κανονικά τα τρία προγράμματα με τους εργαζόμενους που τα στελέχωναν, ενώ για το θέμα ήδη έχουν κατατεθεί δύο ερωτήσεις στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης τηρεί σιγή ιχθύος.
Μ.Π.

Σχόλια