ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός….

Η Διοίκηση του Οργανισμού κραδαίνοντας τη ρομφαία της νομιμότητας ανά χείρας και με τον αυταρχισμό ως όπλο προσπάθησε και προσπαθεί να εφαρμόσει όλες τις μνημονιακές πολιτικές αδιαφορώντας για την νομιμότητα των αποφάσεών της. Οι παράνομες αποφάσεις μαζί μα τα εξωθεσμικά κέντρα που έχουν εγκατασταθεί στον 5ο όροφο της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, επί Προεδρίας κ. Κατρίνη, ήταν τελικά η κορυφή του παγόβουνου.

Οι εξελίξεις σχετικά με την νομιμότητα σύνθεσης  του Δ.Σ. του Οργανισμού επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, με τον πιο τρανταχτό τρόπο τις καταγγελίες στις οποίες έχει κατά καιρούς προβεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να δείχνει μόνο τίμια πρέπει να είναι κιόλας.

Η σύνθεση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ (άρα και το ίδιο το Δ.Σ.) όπως αποδείχτηκε είναι παράνομο,  άρα και η έως τώρα λειτουργία του και οι αποφάσεις που έχει λάβει είναι κι αυτές παράνομες. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία του Οργανισμού.

Αλλά δεν φτάνει η διαπίστωση μιας  κατάστασης. Υπάρχουν υπεύθυνοι και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

·         Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφού διόρισε τον κ Δαραβίγκα στη θέση του αν. Προέδρου του Οργανισμού τον προηγούμενο Μάιο, συνέχισε με το διορισμό ενός παράνομου Δ.Σ. στον Οργανισμό.

 

·         Η Διοίκηση του Οργανισμού πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Με την μέχρι σήμερα άσκηση της Διοίκησης από την μεριά τους φαίνεται ότι δεν τους αφορά και πολύ η τήρηση της νομιμότητας.

Αν ο Πρόεδρος δε γνώριζε την παράνομη σύνθεση του ΔΣ στο οποίο προήδρευε είναι μία φορά επικίνδυνος. Αν γνώριζε την παρανομία και σκόπιμα την αποσιωπούσε είναι πολλές φορές επικίνδυνος για τη Διοίκηση  του Οργανισμού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ προασπιζόμενος το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Οργανισμού και την εύρυθμη λειτουργία του απαιτεί την παραίτηση του Προέδρου και όλων των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού. Μαζί τους πρέπει να εκδιωχθούν και όλοι-ες που έχουν συστήσει παραδιοίκηση της παράνομης Διοίκησης  στον Οργανισμό. Τα εξωθεσμικά κέντρα που έφερε μαζί του ο κ. Κατρίνης ή ανέχτηκε να «καπελώσουν» τις υπηρεσίες του Οργανισμού πρέπει να απαλλάξουν τον Οργανισμό από την αντιδημοκρατική, αυταρχική και παράνομη παρουσία τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για άμεση αντικατάσταση του Προέδρου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. Κάθε άλλη καθυστέρηση θα συντελέσει στην έτι περαιτέρω αποδιοργάνωση του Οργανισμού και πλέον ευθύνη θα βαραίνει ακέραια τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Κάθε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης με νομοθετικά τεχνάσματα χωρίς την άμεση αντικατάσταση της τωρινής Διοίκησης δε θα επιφέρει την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Ο ΟΚΑΝΑ ιδρύθηκε για να προσφέρει δημόσιο κοινωνικό έργο στην κοινωνία και όχι να εξυπηρετεί διαχρονικά κομματικά παιχνίδια και καριέρες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός του δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων των αποφάσεων που έλαβε το παράνομο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και κυρίως εναντίον της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Οργανισμού μέσω της παράδοσης κομματιών της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ σε ιδιώτες-εργολάβους.

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

 

 

Σχόλια