ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



    Πραγματοποιήθηκε ,σήμερα η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον αν. Υπουργό Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκο μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.
    Στην συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. αφού έκαναν εκτενή αναφορά στον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ και ότι πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά για το 2015, αφού όπως αποδείχτηκε με την έκτακτη επιχορήγηση για το 2014, τα 20εκ. δεν επαρκούν για την λειτουργία του Οργανισμού.
    Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στην καταγραφή των τελευταίων εξελίξεων.   
 Συγκεκριμένα ανέφεραν, ότι όπως αποκαλύφθηκε η σύνθεση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ είναι παράνομη άρα και οι αποφάσεις που ελήφθησαν όλη αυτή τη χρονική περίοδο είναι παράνομες. Διαμήνυσαν στον Υπουργό ότι ο Σύλλογος θα κινηθεί νομικά εναντίον αποφάσεων του παράνομου Δ.Σ. όπως το ίδιο θα πράξουν και συνάδελφοι οι οποίοι με αποφάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού υπέστησαν βλαπτικές μεταβολές ή εκφοβιστικές πρακτικές. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των εξωθεσμικών κέντρων που έχουν εμφανιστεί μετά τον ερχομό του κ. Κατρίνη και ουσιαστικά συνιστούν παραδιοίκηση  του Οργανισμού . Παρασχέθηκαν στοιχεία για  την κ. Στριάγκα, η οποία έχει εγκατασταθεί στον Οργανισμό (χωρίς να υπάρχει σε γνώση των αρμοδίων κανένα έγγραφο μετακίνησής της σε αυτόν)και όλο αυτό το χρονικό διάστημα  ουσιαστικά λειτουργεί ως αντ αυτού στον Οργανισμό και  είναι αυτή που δίνει ακόμα και «ραβασάκια- εντολές» σε εργαζόμενους για να της δώσουν στοιχεία και έγγραφα. Τα μέλη του Δ.Σ. προσκόμισαν τόσο  τις παράνομες αποφάσεις παραχώρησης ουσιαστικά σε εργολάβους-ιδιώτες υπηρεσιών του Οργανισμού όσο και τις αποφάσεις εκφοβισμού υπαλλήλων.
     Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν σχέση με αυτά τα θέματα και αφού τους ζήτησε εξηγήσεις για τα πρωτοφανή που τεκταίνονται στον Οργανισμό,  ζήτησε όλα τα έγγραφα να πρωτοκολληθούν και να επισυναφθούν όλες οι αποφάσεις μαζί με την έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Γρηγοράκου με τον κ. Κατρίνη.
   Στο τέλος της συνάντησης  έγινε αναφορά τόσο στο ανθυγιεινό επίδομα, όσο και στο μισθολόγιο των ιατρών. Ο Υπουργός ανέφερε ότι κακώς το Υπουργείο Υγείας δεν έχει τακτοποιήσει  το θέμα του επιδόματος έως σήμερα και ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες -μέσα στον Οκτώβριο- για να βρεθεί τελική λύση.
   Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους αρμόδιους του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια