Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ι.ΓΑΙΤΑΝΗ ΓΙΑ ΟΚΑΝΑ

Ιωάννα Γαιτάνη: Ιδιωτικοποίηση, αυταρχισμός, λειτουργική απαξίωση και παράνομη σύνθεση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ

Αθήνα, 8/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


της Ιωάννας Γαϊτάνη

βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης


ΟΚΑΝΑ: Ιδιωτικοποίηση, αυταρχισμός, λειτουργική απαξίωση και παράνομη σύνθεση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου του συλλόγου εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, στην οποία παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γαϊτάνη Ιωάννα, αναδείχθηκαν τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν από το ΔΣ του Οργανισμού με την ανοχή του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ουσιοεξαρτημένων που αναζητούν θεραπεία από τον Οργανισμό, οι μονάδες παραμένουν υποστελεχωμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Το Υπουργείο Υγείας μέσω του διορισμένου ΔΣ του Οργανισμού απαντά με υποχρηματοδότηση/ υποστελέχωση, ελαστικές σχέσεις εργασίας με μπλοκάκι, περιφορά προσωπικού και υλικών ανά μονάδα, που έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ουσιαστικά και καθολικά οι αυξημένες ανάγκες του ΟΚΑΝΑ.
Παράλληλα, ενώ η σύνθεση των μελών του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είναι παράνομη, το ίδιο επικαλούμενο τη «νομιμότητα» αποφασίζει με αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο την επίπληξη και παύση καθηκόντων εργαζομένων, δίνοντας χώρο σε εξωτερικούς συνεργάτες με στόχο να διευκολύνεται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του οργανισμού.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκρατίας που ασκεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με τη συναίνεση του Υπουργείου Υγείας και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με τους εργαζόμενους του οργανισμού για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους θεραπευόμενους και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.


Σχόλια