ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ



http://www.ygeia360.gr/templates/theme618/images/logo.pngΔιαμάχη διοίκησης - εργαζομένων έχει ξεσπάσει στον ΟΚΑΝΑ

Από Βασίλη Βενιζέλο

Την παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μιχάλη Κατρίνη και των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού ζήτησαν το πρωί της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων κατήγγειλαν ως παράνομη την σύνθεση του Δ.Σ. του Οργανισμού, ενώ έκαναν επίσης λόγο για "εξωθεσμικά κέντρα του 5ου ορόφου, τα οποία λαμβάνουν τις αποφάσεις, χωρίς να γνωρίζουμε καν από που πληρώνονται"!


Σύμφωνα με τους ιδίους, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έχει επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, ενώ οι μονάδες θερεπείας του Οργανισμού καταφέρνουν μόλις και μετά βίας να χορηγούν το υποκατάστατο φάρμακο...

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ κατήγγειλαν αλλοίωση εγγράφου εκ μέρους μέλους της διοίκησης του Οργανισμού, καθώς και δίωξη της εργαζόμενης η οποία ενημέρωσε τον σύλλογο για την αλλοίωση του εγγράφου το οποίο εκείνη είχε υπογράψει!

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού κατά την οποία εκλήθησαν σε απολογία... 54 υπεύθυνοι μονάδων θεραπείας του ΟΚΑΝΑ, κατήγγειλαν "προσπάθεια μερικής ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, με την παράνομη πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών για την... οικονομική υπηρεσία" ενώ προανήγγειλαν την προσφυγή τους στα δικαστήρια κατά παρανόμων αποφάσεων του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, αλλά και κατά τής σύνθεσης του ιδίου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.

 http://www.iatrikostypos.com/images/logo.png

 

Κόντρα διοίκησης - εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Κόντρα διοίκησης - εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν ανοιχτά την παραίτηση του προέδρου, Μιχάλη Κατρίνη και των μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι άνθρωποι του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι παράνομη. Προανήγγειλαν μάλιστα την προσφυγή τους στα δικαστήρια κατά παρανόμων αποφάσεων του Δ.Σ. αλλά και κατά της ίδιας της σύνθεσής του.

Οι καταγγελίες τους όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έκαναν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργεί η διοίκηση κατά των εργαζομένων. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, υπήρξε αλλοίωση εγγράφου εκ μέρους μέλους της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, ενώ όταν μια εργαζόμενη ενημέρωσε τον σύλλογο για το εν λόγω έγγραφο, το οποίο εκείνη είχε υπογράψει, εκδιώχθηκε.

Υποστήριξαν τέλος ότι κλήθηκαν σε απολογία 54 υπεύθυνοι μονάδων θεραπείας, κάτι που, σύμφωνα με τους ίδιους, συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΚΑΝΑ και κατήγγειλαν προσπάθεια μερικής ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, «με την παράνομη πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών για την οικονομική υπηρεσία».
Ιατρικές ειδήσεις - Ιατρικά θέματα

Σχόλια