ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εδώ και μήνες παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Ένας Οργανισμός που κάθε μέρα που περνάει ,παρά τις συνεχόμενες εξαγγελίες, παρακμάζει λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυσπραγίας που του έχουν επιβάλλει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι διορισμένες από αυτές Διοικήσεις.

Η υποχρηματοδότηση του Οργανισμού έχει ως αποτέλεσμα την διαρκή έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων, (από αντιδραστήρια για τον έλεγχο της παράλληλης χρήσης μέχρι πλαστικά μπουκαλάκια για την χορήγηση των δόσεων μεθαδόνης) ,
·         την ουσιαστική διακοπή των προγραμμάτων εμβολιασμού, την πλημμελή κάλυψη των ιατρικών αναγκών ενός πληθυσμού που εκτός από τις γνωστές λοιμώξεις (χρόνια ηπατίτιδα Β, C), και την εκτόξευση της συχνότητας του  HIV/AIDS, γερνάει και παρουσιάζει, όπως είναι επόμενο, την αντίστοιχη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.
    Αυτή η πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την επαγγελματική και επιστημονική μας υπόσταση, όχι μόνο την ασφάλεια των χορηγούμενων αλλά και την Δημόσια Υγεία!!
   Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ παραμένοντας χωρίς Σ.Σ.Ε. έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, ιδιαίτερα  μετά το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού εξαρτημένων από τη λίστα αναμονής. Οι μονάδες παραμένουν υποστελεχωμένες ενώ οι πάσης μορφής ευέλικτες μορφές απασχόλησης-δουλείας(υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, μπλοκάκια..) κυριαρχούν στον Οργανισμό. Ο ΟΚΑΝΑ για να λειτουργήσει χρειάζεται άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού πανελλαδικά.
   Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διοίκηση του Οργανισμού, είτε στη θεσμική είτε στην εξωθεσμική έκφρασή της, για να αποδείξει ότι είναι βασιλικότερη  του βασιλέως  με μια σειρά αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων της, καλλιεργεί συστηματικά κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, προβαίνοντας ακόμα και σε διώξεις συναδέλφων ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να παραδώσει, ως λάφυρα, υπηρεσίες του Οργανισμού σε ιδιώτες-εργολάβους αδιαφορώντας για την νομιμότητα αυτών των αποφάσεων. 
     Καταλαβαίνουμε ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά τον αυταρχισμό και έναν καθόλου πεφωτισμένο δεσποτισμό.

Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 11:00π.μ. στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών. Γιατί η κοινωνία πρέπει να μάθει, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ οφείλουμε να αντισταθούμε με τον καθημερινό μας αγώνα στην απαξίωση τόσο της εργασίας μας όσο και του ίδιου του Οργανισμού.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια