ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΚΑΝΑ



Μίλτος Σακελλάρης
Το…πάρτι στον ΟΚΑΝΑ συνεχίζεται

Παράνομη σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ και προσπάθειες…ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του οργανισμού, καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο «Ποντίκι».

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως είναι παράνομη η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, βάσει συγκεκριμένων διατάξεων νόμου, τονίζοντας πως δύο μέλη του δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
 


Καταγγέλλουν ακόμη αυθαίρετη καθαίρεση της υπεύθυνης των οικονομικών υπηρεσιών, χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη αιτιολογία επί του θέματος. Παράλληλα, επισημαίνουν πως το ΔΣ του οργανισμού έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών, στο…πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης, καλώντας…εξωτερικούς συνεργάτες να αναλάβουν δράση.

«Ένα θέμα που υπάρχει, που έχει διαρρεύσει γενικά είναι ότι είναι παράνομη η σύνθεση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ βάσει διατάξεων νόμου. Δύο ειδικότητες δεν περιλαμβάνονται βάσει νόμου. Θα προσφύγουμε εναντίον αποφάσεων του ΔΣ γιατί έχουν ξεκινήσει διώξεις εναντίον συναδέλφων μας», λέει χαρακτηριστικά στο www.topontiki.gr ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Βασίλης Σταυρόπουλος.

Προσθέτει ακόμη ότι: «Προχώρησαν στην καθαίρεση της υπεύθυνης Οικονομικών υπηρεσιών χωρίς ακόμη να έχει δοθεί κάποια επίσημη αιτιολογία και ταυτόχρονα στο ίδιο ΔΣ που την καθαίρεσε ελήφθη απόφαση για να καλέσουν εξωτερικούς συνεργάτες για την αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών της τεχνικής και νομικής υπηρεσίας, πράγμα το οποίο από μόνο του είναι παράνομο. Εκτός αυτού υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα στο εσωτερικό στη διοίκηση του οργανισμού που ουσιαστικά ασκούν εξουσία αντί για τον πρόεδρο. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ευαγγελίζεται ότι θέλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα την ώρα που το ΔΣ είναι παράνομο και λαμβάνει τις αποφάσεις».

Να σημειώσουμε πως το "Ποντίκι" προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στις καταγγελίες των εργαζομένων.

Σχόλια