Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ για τους 6 μήνες του κ. Κατρίνη στη Διοίκηση του Οργανισμού

 (Για την ταμπακιέρα φυσικά ….ουδέν.)

   Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ένιωσε την ανάγκη ,πιεζόμενος από τις εξελίξεις, να προχωρήσει στον κατ` αυτόν εξάμηνο απολογισμό του έργου του στον Οργανισμό.
   Μέσα σε όσα αναφέρει είτε παραλείπει κάποια «σημαντικά επιτεύγματα» που πέτυχε τους τελευταίους έξι μήνες είτε τα καταγράφει όπως τα νομίζει ο ίδιος.
   Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ με το κείμενο που ακολουθεί προχωρούν σε καταγραφή των πραγματικών πεπραγμένων που βίωσαν και βιώνουν στη καθημερινή εργασία τους  και του υπενθυμίζουν τα «σημαντικά επιτεύγματα» που πέτυχε, αλλά ξέχασε να καταγράψει στον εξάμηνο απολογισμό του.


 
Μαζί με τους εξωθεσμικούς συνεργάτες μου πετύχαμε πολλά.

 Μέσα σε έξι μήνες :

·         Κατορθώσαμε να αφήσουμε τις μονάδες για εβδομάδες χωρίς υποκατάστατα προχωρώντας  σε διαγωνισμό υποκατάστατου, ενώ δεν υπάρχει στην αγορά γενόσημο φάρμακο και κυκλοφορεί μόνο το πρωτότυπο.

·         Καταφέραμε να αφήσουμε τις μονάδες χωρίς τα απαραίτητα αντιδραστήρια (για την ακρίβεια να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι προηγούμενες διοικήσεις).

·         Προχωρήσαμε σε εισαγωγές 350 ασθενών  στην Αττική επιβαρύνοντας κι άλλο την λειτουργία των μονάδων και του προσωπικού χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ούτε η κόπωση των εργαζομένων, που τα τελευταία χρόνια μετά την αύξηση των μονάδων και εξυπηρετούμενων έχουν πολλαπλασιάσει τον φόρτο εργασίας τους.Παραγνωρίζοντας τις ανακοινώσεις του ιατρικού προσωπικού του ΟΚΑΝΑ για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν οι μαζικές εισαγωγές ασθενών χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων εξετάσεων ,αντιδραστηρίων, εμβολίων κ.α., συνεχίζουμε με νέες εισαγωγές αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του Οργανισμού.

Στο σύντομο αυτό διάστημα :

·         Αναστείλαμε την λειτουργία του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ενός καινοτόμου προγράμματος που λειτουργούσε με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

·         Καταφέραμε να μείνουν μονάδες της περιφέρειας χωρίς υπηρεσία καθαριότητας για εβδομάδες. Και φυσικά κάποιες συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς καθαριότητα.

·         Χωρίς φειδώ παύουμε υπευθύνους τμημάτων  «επειδή δε μας κάνουν», επιπλήττουμε εργαζόμενους  για την συμπεριφορά τους χωρίς να τηρούμε την πειθαρχική διαδικασία . Προσπαθούμε   να κρατήσουμε σε ομηρία τους εργαζόμενους αναστέλλοντας  επ` άπειρο την «παρ`ολίγον επίπληξή τους».

·         Εγκαταστήσαμε εξωθεσμικό  σύστημα παραδιοίκησης στον Οργανισμό με άτομα που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία και νομιμότητα.

·         Κατορθώσαμε να αφήσουμε όλες τις δομές χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα (γραφική ύλη, μελάνια ,χαρτιά υγείας, απορρυπαντικά κ.α.).

·         Μετατρέψαμε τις Μονάδες σε «μπακάλικα» δίνοντας εντολή στους εργαζόμενους να υπολογίζουν τις ποσότητες όχι σε mg (όπως επιστημονικά γίνεται παγκοσμίως) αλλά σε δισκία.

 
Ταυτόχρονα :

·         Ξεκινάμε την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού προσλαμβάνοντας  –παράνομα– ιδιώτες-εργολάβους για ήδη οργανωμένες υπηρεσίες ολόκληρων Τομέων του  Οργανισμού.

·         Αδιαφορούμε για το γεγονός ότι η σύνθεση του Δ.Σ. είναι παράνομη.

·         Δε δίνουμε καμία σημασία στην νομιμότητα των αποφάσεων που λαμβάνουμε ως παράνομο (ως προς τη σύνθεσή του) Δ.Σ.

·         Παραμείναμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, μη υπογράφοντας Σ.Σ.Ε. με τους εργαζομένους αλλά εμπαίζοντάς τους για μήνες .

·         Συνεχίσαμε να μην εφαρμόζουμε όρους προηγούμενων Σ.Σ.Ε. για να φανούμε «βασιλικότεροι του βασιλέως».

·         Εν τέλει αδιαφορήσαμε και για αυτόν το σκοπό του ΟΚΑΝΑ , αφού οι θεραπευόμενοι μας βιώνουν μια συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη και θεραπεία.

·         Κρατάμε σε «ομηρία» δεκάδες εργαζομένων στον Οργανισμό εφαρμόζοντας ελαστικές μορφές απασχόλησης.

 

Επειδή αυτούς τους 6 μήνες πετύχατε όλα αυτά,

 

ü  κ. Πρόεδρε, πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι καθημερινά γινόταν και γίνεται λεπτομερής καταγραφή των χορηγούμενων δόσεων και ανά τρίμηνο γινόταν και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για τις χορηγούμενες δοσολογίες και τα αποθέματα από τους φαρμακοποιούς του Οργανισμού  και τα στοιχεία αποστέλλονταν στις κατά τόπους  Νομαρχίες. Για σπατάλες ας αναζητήσετε στη Διοίκηση του Οργανισμού και όχι στους εργαζόμενους που με περισσή υποκρισία δείχνετε (μέσα από το κείμενο) ότι ενδιαφέρεστε.

ü  κ. Πρόεδρε, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι για τα νοσηρά φαινόμενα ευθύνονται οι Διοικήσεις του Οργανισμού και όχι οι εργαζόμενοι και για την σημερινή νοσηρή κατάσταση που βρίσκεται ο Οργανισμός την αποκλειστική ευθύνη φέρετε εσείς ο ίδιος με την ανοχή που δείχνετε σε τέτοια φαινόμενα. Όσο για το πολιτικό κόστος, αυτό δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τις ανθρώπινες ψυχές που καθημερινά εξυπηρετούνται από τις μονάδες του Οργανισμού.

 
   Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ  δηλώνει απερίφραστα, ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί νοσηρά φαινόμενα και κατεστημένες αντιλήψεις ατόμων που ήρθαν στον Οργανισμό για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους και μόνο.

   Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα προασπιστεί (όπως έχει κάνει και στο παρελθόν) το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων επιδιώκοντας  ποιοτικές υπηρεσίες στους χιλιάδες -καθημερινά- εξυπηρετούμενους.       

 Οι κήνσορες της νομιμότητας δίνουν τόση λίγη σημασία στην τήρηση της, που προγραμματίζουν συνεδρίαση του παράνομου Δ.Σ. για αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου. Ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει τόσο στον Πρόεδρο όσο και στο παράνομο, ως προς τη σύνθεσή του Δ.Σ. του Οργανισμού,  είναι αυτός της παραίτησης. Και ταυτόχρονα να απαλλάξουν ,άμεσα, τον Οργανισμό από όλους/ες που έφεραν χωρίς καμία νομιμότητα στη Διοίκηση του Οργανισμού και συνέστησαν   παραδιοίκηση στον ΟΚΑΝΑ.

 

Σχόλια