Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1/1/2013 ΕΩΣ 31/8/2013



    Μετά την προσφυγή του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας για την μη καταβολή των νόμιμων προσαυξήσεων (από 1/1/2013 έως 31/8/2013) σε όσους συνάδελφους εργάστηκαν υπερωριακά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες η Επιθεωρήτρια Εργασίας δικαιώνει με την εισήγησή της τους συναδέλφους.
    Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιθεωρήτρια Εργασίας, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία που της παρασχέθηκαν από τον Σύλλογο , έκρινε, ότι  δεν χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των προσαυξήσεων, αλλά πρέπει ο Οργανισμός να καταβάλει κανονικά τα ποσά που οφείλει για το χρονικό διάστημα  από 1/1/2013 έως 31/8/2013 αφού δεν χρειάζεται η κάθε Υπουργική απόφαση  που αφορά έγκριση υπερωριακής απασχόλησης να ορίζει συγκεκριμένο χρονικό όριο έναρξης .
    Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί αρμοδίως η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας στη Διοίκηση του Οργανισμού. Και σε αυτή την περίπτωση ο Σύλλογος (όπως συνέβη τελικά και με το επίδομα ισολογισμού) αναμένει την πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης στις νόμιμες υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων του Οργανισμού. Εάν ο Οργανισμός  δεν εφαρμόσει τα όσα ορίζει η Επιθεώρηση Εργασίας θα κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Σχόλια