ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλα όσα αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου για την λειτουργία και τον τρόπο δράσης του 5ου ορόφου των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ.

Το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε (άραγε ποιος έκανε την εισήγηση;) την πρόσληψη τριών εξωτερικών συνεργατών για την «αναδιάρθρωση» των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς και της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησης (υπηρεσιών στην αρχή) και στη συνέχεια όλου του Οργανισμού. Προφανώς κάποιοι θέλουν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως στα νεοφιλελεύθερα πλαίσια «αναδιάρθρωσης» ή αλλιώς εκποίησης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα προς όφελος εργολάβων-ιδιωτικών συμφερόντων.

Αφού τον Πρόεδρο τον απασχολεί τόσο η τήρηση της νομιμότητας γιατί προχωράει σε ενέργειες που είναι κατάφωρα παράνομες;

Θα επιμείνει σε παράνομες αποφάσεις τη στιγμή που δεν υπάρχουν στις μονάδες αντιδραστήρια, εμβόλια, αναλώσιμα, γραφική ύλη κ.α. Που  θα βρεθούν, ως δια μαγείας, χρήματα για τους εργολάβους;

Καλούμε τη Διοίκηση  του Οργανισμού στην άμεση ανάκληση αυτών των αποφάσεων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν) στη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων προς όφελος κυρίαρχα των εξυπηρετούμενων. Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης συνολικά ή μέρους της δραστηριότητας του Οργανισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

 

Σχόλια