ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αυθαιρεσιών συνέχεια…
   Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, συντεταγμένος στο πνεύμα του φεουδαρχικού αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, από την Παρασκευή 19/9 έβαλε μπροστά το σχέδιο ολοκλήρωσης για τη «νέα πορεία» των οικονομικών υπηρεσιών του Οργανισμού, μετά την μνημειώδους αυθαιρεσίας απόφαση του Δ.Σ την 4/9, που αφορούσε στην καθαίρεση της επί 16 χρόνια υπεύθυνης.

   Αλήθεια, γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα η απόφαση της καθαίρεσης, στην ενδιαφερόμενη, παρά το κατατεθειμένο από μέρες αίτημά της;  
   Αυτό όμως για ανθρώπους ζυμωμένους για πολλά χρόνια με λογικές εξουσίας, που τα πάντα τα ρυθμίζουν με την επιβολή του φόβου της θέσης τους,  αποτελούν λεπτομέρειες. Για ανθρώπους που θεωρούν ότι η θέση τους είναι προνόμιο και δεν εντάσσεται σε διαδικασίες και κανόνες, αποτελεί περιττή υποχρέωση το να ενημερώσει τη συνάδελφο, για τους λόγους που οδήγησαν στην καθαίρεσή της.
   Ο Γενικός Διευθυντής λοιπόν, είτε κατ’ εντολή είτε αυτοβούλως, ελάχιστη σημασία έχει αυτό για να χαρακτηριστεί η ενέργεια, κάλεσε την Παρασκευή τους συναδέλφους Π.Ε. των οικονομικών υπηρεσιών στο γραφείο του, και τους «πρόσφερε» το «λάφυρο» της αυθαιρεσίας της Διοίκησης, τη θέση δηλαδή του Προϊσταμένου του τμήματος των Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ναι, δεν πρόκειται περί λάθους, «πρόσφερε» την ίδια θέση σε όλους  με ένα κείμενο μακιαβελικής έμπνευσης.
   Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση της Διοίκησης, στο ερώτημά μας για το από πού απορρέει η νομιμότητα αυτής της διαδικασίας. Ακόμα και με επιχειρήματα σχετικά με τη νομιμότητα της δική τους αντίληψης.
   Ο Πρόεδρος του Οργανισμού και οι περί αυτόν, είναι διαπρύσιοι κήρυκες της νομιμότητας, όπως και όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις, αλλά ως πρόσχημα για να την ερμηνεύουν και να μη την τηρούν.
   Θέση του Συλλόγου μας είναι, ότι η ουσιαστική νομιμότητα απορρέει από την κοινωνία που σε καμία περίπτωση δεν αποτελείται από Προέδρους, Γενικούς Διευθυντές και Διοικητικά Συμβούλια. Όσο για την τυπική νομιμότητα ούτε αυτή μπορεί να ερμηνεύεται κατά βούληση από Προέδρους, Γενικούς Διευθυντές και Διοικητικά Συμβούλια αλλά από τα  αρμόδια δικαστήρια.
   Στόχος του Συλλόγου μας είναι, ως κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος, να ανατρέψει τη νομιμότητα που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα και τα δίκια των εργαζομένων, και που επιβάλλει τα συμφέροντα και την ισχύ μιας οικονομικής ολιγαρχίας.
   Από την πλευρά μας και μέχρι την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους ακόμη και τα ελάχιστα δικαιώματά μας που μας δίνει η δήθεν "νομιμότητά" τους.
  Δηλώνουμε σε όλα τα κέντρα εξουσίας που υπάρχουν και λειτουργούν στον 5ο όροφο των Κεντρικών Υπηρεσιών, και που η μόνη διαφορά τους είναι οι διαφορετικές πολιτικές ή προσωπικές αναφορές που έχουν, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τον αγώνα διαγκωνισμού τους για το ποιος θα είναι περισσότερο αντεργατικός.
   Θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την αξιοπρέπεια μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι βρίσκεται πάνω και έξω από κανόνες και διαδικασίες, παίρνοντας συγκυριακές αποφάσεις που τον εξυπηρετούν.
   Ζητάμε την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση του ξεπερασμένου και αναχρονιστικού Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνεται το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να τον καταστρατηγεί.
   Όσο κακός και αν είναι, είναι προτιμότερος από το να μην υπάρχει.
   Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά στην κάλυψη της θέσης του Προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του Οργανισμού, ζητάμε, επαναφέροντας την παλαιότερη θέση μας, την τήρηση της διαδικασίας όπως αυτή προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, και την άμεση εσωτερική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία είναι παράνομη.
                    

Σχόλια