ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ



    Οι 20 ημέρες «τοκετού», που πέρασαν από την 4/9 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στην οποία κλήθηκε η συνάδελφος Κωτσικοπούλου, να δώσει εξηγήσεις, επειδή «τόλμησε» να επισημάνει ότι έγγραφα του Οργανισμού που έφεραν την υπογραφή της παραποιήθηκαν, γέννησαν τελικά μια απόφαση-τερατούργημα.

    Το διάστημα που χρειάστηκε ο συντάκτης της απόφασης, για να τη διαμορφώσει, δεν του ήταν αρκετό για να συγκαλύψει, τον πολιτικό αμοραλισμό της Διοίκησης του Οργανισμού.Ακόμα και άλλες 20 ημέρες να χρειαζόταν, δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει το καταγγελλόμενο γεγονός και να «εκδικηθεί» την καταγγέλλουσα, παρά μόνο με μια χρυσαυγίτικης έμπνευσης απόφαση, γιατί μια παρανομία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί παρά με μια ακόμα παρανομία και με φασίζουσα πρακτική.

   Γιατί μια απόφαση που δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα σε μια ποινή που «θα μπορούσε να επιβληθεί» είναι μνημείο παρανομίας, φασίζουσας λογικής και σκοπιμότητας που αποβλέπει, εκτός από τη συγκάλυψη της ολοφάνερης παρανομίας μελών της Διοίκησης,  στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

   Αλήθεια για ποιό «έγκλημα» καλέστηκε στο Δ.Σ. η συνάδελφος; Τίνος ήταν η συμπεριφορά «απρεπής»; Της συναδέλφου που προσπάθησε να προστατευτεί από την παραποίηση της υπογραφής της ή μήπως αυτού που παρανόμησε για να «επιπλώσει το γραφείο του»; Και τι είδους απόφαση είναι αυτή για αναστολή «εφ’ όρου ζωής» μιας «μη ποινής»; Μήπως σκοπός είναι η «εφ’ όρου ζωής» τρομοκράτηση και ομηρία της συναδέλφου;

Ή μήπως η αναστολή έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων για να υπερασπιστούν την νομιμότητα, την αξιοπρέπειά και το περιεχόμενο της δουλειάς τους;

Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τι άλλο μπορεί να είναι;

   Η πράσινη και γαλάζια εκδοχή του νεοσυντηρητισμού ως έκφραση του άκρατου νεοφιλελευθερισμού σε οικονομικό επίπεδο, δεν μπορεί να μη συνοδευτεί με αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και φασιστικές συμπεριφορές σε πολιτικό επίπεδο.

   Ένα κλιμάκιο κυβερνητικών-κομματικών στελεχών, αντικειμενικά περιορισμένης πολιτικής ευθύνης, και ένας Πρόεδρος ορισμένου χρόνου, κατά δήλωσή του, στρατευμένος πολιτικά στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, συγκροτούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη διαμόρφωση κλίματος φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας των εργαζομένων, ως προϋπόθεση για την επιβολή των πολιτικών συμφωνιών της Κυβέρνησης με τη διεθνή και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.  

   Η κρατική βία και η καταστολή, που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα, στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, έχει και τη μορφή τέτοιων παράνομων και πολιτικά κατάπτυστων αποφάσεων.

   Ερωτηματικά μας δημιουργεί η στάση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. που έχουν τοποθετηθεί ως εκπρόσωποι θεσμικών εκφράσεων της κοινωνίας. Είναι γνώστες αυτής της απόφασης; Συνάδει με την αντίληψή τους περί λειτουργίας των θεσμών και άρα της δημοκρατίας αυτή η απόφαση;

Το ερώτημα που αφορά όμως όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο είναι αν τελικά πήραν κάποια απόφαση για τα παραποιημένα έγγραφα, γιατί η απόφαση που κοινοποιήθηκε  «σφυρίζει» αδιάφορα.

Άραγε στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισαν και για την ποινή αυτών που έχουν παραποιήσει έγγραφα συναδέλφων;



Ο αυταρχικός σας κατήφορος πρέπει να λάβει ένα τέλος.



Ζητάμε:

·             Την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη συνάδελφο Κωτσικοπούλου,

·   Την αποκατάσταση της νομιμότητας, με την ανάληψη της ευθύνης από όποιον παραποίησε έγγραφο που υπογράφεται από συνάδελφο.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα θεσμοποιημένο ή εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας που λειτουργεί στον ΟΚΑΝΑ, να θίγει την αξιοπρέπειά μας και να υπονομεύει τη νομιμότητα στη δουλειά μας.


ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ



Ακολουθεί η  παράνομη και αυθαίρετη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ η οποία τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα,σε όλη την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας και στα Μ.Μ.Ε.



Σχόλια