ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Έγγραφο  Γενικού Διευθυντή για γραπτές απολογίες Υπευθύνων Μονάδων

Ύστερα από την αποστολή επιστολής του Δ.Σ. του Συλλόγου, που ζητούσε:
  α)την ανάκληση του εγγράφου για κλήση σε απολογία των Υπευθύνων των Μονάδων που δεν είχαν αποστείλει απολογιστικά στοιχεία μέχρι την 1η  Σεπτεμβρίου 

  και β)την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού,
 ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι θα ανακληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο.
Είχε προηγηθεί η ενημέρωση  (προς  τη Διοίκηση) από το Τμήμα Προμηθειών του Οργανισμού ότι εστάλησαν από όλες τις Μονάδες τα απολογιστικά στοιχεία μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή. Η συμφωνία του Δ.Σ. με τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή  του Οργανισμού ήταν σαφής ό,τι όσες μονάδες  έστελναν απολογιστικά στοιχεία μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου δεν υπήρχε λόγος αποστολής έγγραφων  απολογιών των Υπεύθυνων των Μονάδων. 
Για αυτό τον λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου κάλεσε τους συνάδελφους να μην αποστείλουν έγγραφη απολογία  και ζήτησε την άμεση ανάκληση του εγγράφου.

Συνάντηση με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογών

Σήμερα έληγε η προθεσμία αναστολής του εγγράφου του Γενικού Διευθυντή για εφαρμογή των παρατηρήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής της Διοίκησης για την μη επιτηρούμενη χορήγηση υποκατάστατων. Ζητήθηκε από τον κ. Καφετζόπουλο η παράταση της αναστολής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση που έχει ξεκινήσει με την ΕΠΕΣΥ. Ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογών συμφώνησε να δοθεί νέα παράταση. Στο τέλος της Τοπικής Συνέλευσης ο κ. Καφετζόπουλος ενημέρωσε ότι η Διοίκηση θα παρατείνει την αναστολή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. (Είναι σαφές πως ο συγκεκριμένος χρόνος αναστολής δεν είναι επαρκής για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης σε τόσο σημαντικά θέματα για τον Οργανισμό.) Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου έθεσαν τόσο το θέμα του ξυλοδαρμού του συνάδελφου στη Δ Μονάδα της Αθήνας και των συνεχώς αυξανόμενων βίαιων περιστατικών  στις Μονάδες όσο και τις παρεμβάσεις στη λειτουργία των Θεραπευτικών Ομάδων των Μονάδων και ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτές.

Σ.Σ.Ε.

Η Διοίκηση του Οργανισμού όρισε νέα επιτροπή για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και όρισε ημέρα συνάντησης με το Δ.Σ.. του Συλλόγου την  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου. Για τον Σύλλογο είναι σαφές ότι όσα είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη επιτροπή της Διοίκησης και έχουν εγκριθεί από Γενικές Συνελεύσεις δεν μπορεί να αλλάξουν ούτε να «χαθεί»  κι άλλος χρόνος με αέναες συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ  Β’ ΦΑΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων  από το Τμήμα Μισθοδοσίας των συναδέλφων της β΄ φάσης των ασφαλιστικών μέτρων. Για το θέμα θα υπάρξει μετά και από επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους νέα ανάρτηση.

Ορίστηκε νέα συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Διοίκηση του Οργανισμού  για την επόμενη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου. 

Ζητήθηκε -εκ νέου- συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα που εκκρεμεί από τα μέσα Ιουλίου για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό(υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού, αναλώσιμων, αντιδραστηρίων κ.α.) καθώς και από τον Υπουργό και τον Αν. Υπουργό Υγείας -ως αρμόδιοι- για την έκδοση κοινής Υπουργικής απόφασης για το ανθυγιεινό επίδομα  στους δικαιούχους..



Σχόλια