ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Οι εργαζόμενοι της Δ΄ Μονάδας Υποκατάστασης Αθήνας, που στεγάζεται στο χώρο του Γ.Ν.Ν.Θ. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας, για τη βίαια επίθεση που δέχτηκε στις 09/08/2014, εντός του χώρου της μονάδας και εν ώρα λειτουργίας αυτής, ο Υπεύθυνός της κος Δερμάτης Γεώργιος από θεραπευόμενο του Προγράμματος.

Εκφράζουμε επίσης την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή, η Διοίκηση του Οργανισμού ή η Διεύθυνση Εφαρμογής Προγραμμάτων προσπαθεί να επηρεάσει ή να αλλάξει ειλημμένες αποφάσεις της Θεραπευτικής Ομάδας. Αυτό έχει ως συνέπεια οι θεραπευόμενοι να λαμβάνουν αντιθετικά μηνύματα και να στρέφονται εναντίον της Θεραπευτικής Ομάδας ως σύνολο ή μελών της μεμονωμένα.
Επίσης αποτελεί πάγιο αίτημα της Μονάδας μας, η ενίσχυση της φύλαξής της, καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο βίαιο περιστατικό που σημειώνεται εντός της, αίτημα το οποίο δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.
Ως εργαζόμενοι και επιστήμονες λαμβάνουμε πάντα τις αποφάσεις μας με γνώμονα το συμφέρον των θεραπευομένων και της Μονάδας και ακολουθώντας το τι ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Θεραπευτικών Προγραμμάτων.
Εάν η Διοίκηση του Οργανισμού, με όποιον τρόπο και αν αυτή εκφράζεται, συνεχίσει να επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των Θεραπευτικών Ομάδων των Μονάδων, με τον τρόπο που το κάνει, την καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για την ασφάλεια του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι της Δ΄ Μονάδας Υποκατάστασης ΟΚΑΝΑ

ΑΛΑΜΑΝΟΥ   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ   ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΚΑΜΟΖΗ   ΚΩΝ/ΝΑ
ΓΙΑΠΙΤΖΑΚΗ   ΑΝΝΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ   ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΔΕΤΣΗ   ΙΩΑΝΝΑ
ΔΡΑΚΑΚΗ   ΕΛΛΗ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ   ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ   ΑΝΝΑ
ΚΑΡΕΛΛΑ   ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΛΕΙΔΕΡΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΡΕΝΤΗ   ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕΛΚΑ  ΠΑΡΘΕΝΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ   ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΥΡΓΚΑΝΗ   ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ   ΗΛΙΑΣ

(Η επιστολή έχει αποδέκτες τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού και κοινοποιείται στον Αν. Διευθυντή Εφαρμογών και στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ).

Σχόλια