ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



    Πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας  η εξ αναβολής συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα της μη καταβολής του επιδόματος ισολογισμού. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για την μη εφαρμογή (από τις Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ) του άρθρου των Σ.Σ.Ε.  όσον αφορά την παροχή του επιδόματος ισολογισμού σε όλους, όσους, το δικαιούνται βάση όσων αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο και που αφορά τα έτη λογιστικής χρήσης 2010, 2011 και 2012.

      Στην συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κατέθεσε απόσπασμα πρακτικού της Συνεδριάσεως του Δ.Σ του OKANA στις 30/07/2014 με το οποίο ομόφωνα τα παρόντα μέλη του Δ.Σ αποφάσισαν και ενέκριναν την αποστολή επιστολής με συνημμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με το θέμα του επιδόματος ισολογισμού α) στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και β) στο Ελεγκτικό Συνέδριο , για να γνωμοδοτήσουν.
      Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που παρίσταντο στη διαδικασία επέμειναν στην αρχική τους δήλωση, πως πρέπει να αποδοθεί το επίδομα σε όσους το δικαιούνται, με το σκεπτικό πως το θέμα αφορά στοιχείο Σ.Σ.Ε. και η κατάφωρη παραβίαση αυτής δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή. Δήλωσαν επίσης πως θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
     Ο Επιθεωρητής Εργασίας αφού άκουσε τα δύο μέρη, εξέφρασε την άποψη πως πρέπει άμεσα ο Οργανισμός να καταβάλει στους δικαιούχους εργαζόμενους το εν λόγω επίδομα  για τα συγκεκριμένα έτη.
     Όσo αφορά την ποινική δίωξη των Υπευθύνων του Οργανισμού, όρισε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 5 ημερών, μετά το πέρας του οποίου μπορεί αυτή να ξεκινήσει.

Σχόλια