ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


                             
 Κύριε Πρόεδρε,
Στην Μονάδα Ηρακλείου Κρήτης   την οποία επισκεφθήκατε  πρόσφατα, συνεχίζουν αλλά και αυξάνονται καθημερινά τα προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει γίνει ακατάλληλη η λειτουργία της μονάδας.

Με αφορμή την απουσία καθαρίστριας εδώ και 6 εβδομάδες  η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συνθήκες υγιεινής  είναι ανύπαρκτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία μας καθημερινά. Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο σ ένα τέτοιο χώρο εργασίας να μην υπάρχει η στοιχειώδης καθαριότητα για περισσότερο από ένα μήνα. Επίσης δεν πραγματοποιούνται ουροληψίες εδώ και 6 εβδομάδες με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το θεραπευτικό έργο.
Όπως γνωρίζεται είμαστε μια μονάδα που δεν έχει λίστα  ασθενών .Το ήδη βεβαρυμμένο εργασιακό φορτίο που υπομένουμε ,αν κοιτάξετε την αναλογία προσωπικού – ασθενών( 230 ενεργοί) και σε συνδυασμό με την απουσία καθαρίστριας έχει φτάσει την κατάσταση  στο απροχώρητο.
Εμείς οι ίδιοι που δίνουμε καθημερινά τον εαυτό μας για να κρατηθεί ζωντανή η μονάδα πέρα από τα καθήκοντά μας, τα οποία όπως ήδη γνωρίζετε ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες , έχουμε επωμιστεί και το βάρος της καθαριότητας του χώρου του οποίου δουλεύουμε ώστε να προστατέψουμε μόνοι μας τον εαυτό μας αλλά και τους ασθενείς μας   αφού δε μας προστατεύει η διοίκηση.
Όμως τώρα δεν πάει άλλο και αυτό το έγγραφο δεν είναι ένα χαρτί αλλά μια κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης για το ότι είμαστε έρμαια πλέον της απουσίας λήψης αποφάσεων και αδράνειας της διοίκησης του οργανισμού.
Εμείς σαν θεραπευτικό προσωπικό της  μονάδας Ηρακλείου Κρήτης είμαστε υποχρεωμένοι  να ασκήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια με στόχο τη διασφάλιση της υγείας και την προστασία της αξιοπρέπειας τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.

Θεραπευτικό προσωπικό μονάδας  Ηρακλείου Κρήτης :
Αρχοντάκη Στυλιανή  θεραπεύτρια
Καμπαναράκης Κωνσταντίνος  θεραπευτής
Κατσαρού Φλωρεντία  γραμματέας
Μέγα Παρασκευή νοσηλεύτρια
Μπαριτάκη Ιωάννα    θεραπεύτρια
Παππαδάκη Μαρία     θεραπεύτρια
Φιοράκη Ιωάννα     νοσηλεύτρια
Χαλκιαδάκης Εμμανουήλ  παθολόγος
Χρονάκης Πέτρος  νοσηλευτής
Σβορώνος Κωνσταντίνος  ψυχίατρος

Σχόλια