ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ



Έγινε χτες το πρωί η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Κατρίνη παρουσία του γενικού Διευθυντή κ. Πλατανιά , του αντιπροέδρου κ. Μαριδάκη και του νομικού εκπροσώπου του Οργανισμού κ. Παναγόπουλου. Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η Σ.Σ.Ε και το θέμα της υποχρηματοδότης του Οργανισμού , με τα συνεπαγόμενα προβλήματα στη λειτουργία των δομών του.


 Για το θέμα της Σ.Σ.Ε προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
 Σχετικά με την παροχή άδειας πρόληψης ¨burn out", η πρόταση της Διοίκησης είναι να δοθούν 8 μέρες ετησίως σε όλουσ όσουσ το έπερναν μέχρι πρόσφατα, χωρίς χρονικό όριο λήψης της (2 μέρες ανά τρίμηνο), με την προϋπόθεση να έχει εξαντληθεί η κανονική άδεια του προηγούμενου έτους και να μην δημιουργείται λειτουργικό πρόβλημα στις δομές εκ της λήψεώς της.
 Σχετικά με τον όρο που είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν για το Τ.Α.Σ.Ε.Ο , η διοίκηση δεν απάντησε σαφώς πως συμφωνεί να μπει στη Σ.Σ.Ε και ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. πως θα απαντήσει τις προσεχείς ημέρες για το αν συμφωνεί και τι θα αναγράφεται στην τελική διατύπωση.
 Σχετικά με το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού,ο νομικός εκπρόσωπος της Διοίκησης απάντησε πως δεν βρήκαν αντίστοιχο Οργανισμό  ή Ν.Π.Ι.Δ στον οποίο να δίνεται αντίστοιχο επίδομα.Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε περίπτωση που βρεθεί και είναι σύννομο θα εξετάσουν αν μπορούν να το δώσουν. 
Η συζήτηση για τη Σ.Σ.Ε. διεκόπη σε αυτό το σημείο και όπως συμφωνήθηκε θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
 Για το θέμα της υποχρηματοδότησης ανέφεραν ότι κάνουν ότι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί οικονομικά ο ΟΚΑΝΑ χωρίς να δώσουν σαφή απάντηση (εκτός από τα επιπλέον δύο εκ. που θα διατεθούν αποκλειστικά για φάρμακα και αντιδραστήρια)για το αν και πώς θα βρεθούν τα επιπλέον του εγκεκριμένου προϋπολογισμού χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Οργανισμός. Η Διοίκηση ανέφερε, μόνο, πως το μισθολογικό κόστος και μόνο αυτό είναι καλυμμένο μέχρι το τέλος του έτους. Σχετικά με τις ελλείψεις σε αντιδραστήρια, υποκατάστατο και άλλα αναλώσιμα  είπαν πως μεν το θέμα του υποκατάστατου(suboxone) έχει λυθεί, τα δε υπόλοιπα θέματα ελλείψεων θα λυθούν ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θέλει κάποιο χρόνο.
 Στις επίμονες οχλήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου πως εξαιτίας της όλης κατάστασης το περιεχόμενο της εργασίας και η ασφάλεια των διαδικασιών στις δομές συνεχώς υποβαθμίζεται, γεγονός που επιβαρύνεται και με τις νέες εισαγωγές θεραπευομένων στα προγράμματα, με τον τρόπο που γίνεται, ο Πρόεδρος απάντησε πως οι ελλείψεις προϋπήρχαν των εισαγωγών, πως το ότι το πρόβλημα οξύνθηκε τώρα είναι μια χρονική σύμπτωση σε σχέση με τις εισαγωγές και ότι αυτές θα προχωρήσουν κανονικά.

Ακολούθησε  Τοπική Συνέλευση όπου συνυπολογίζοντας τα δεδομένα, αποφασίστηκε την Πέμπτη 26/6 να κηρυχτεί 24ωρη απεργία και παράσταση των συναδέλφων της Αθήνας στη Μ.Α.Β.Υ  στις 11:00. Την Τετάρτη θα γίνει Πανελλαδική στάση εργασίας από 12:00 εως 16:00 και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας όπου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου με τα όμορα σωματεία στον τομέα της πρόληψης και της απεξάρτησης.

Σχόλια