Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ




 Χωρίς... γιατρό η μονάδας χορήγησης βουπρενορφίνης του ΟΚΑΝΑ Βεροίας!

  • Βενιζέλος Βασίλης                                                         Τελευταία ενημέρωση : 16.06.2014, 15:29


Την παρέμβαση του εισαγγελέα της πόλης ζητούν επειγόντως οι θεραπευόμενοι οι οποίοι προσέρχονται στην μονάδα φαρμακευτικής υποκατάστασης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Βεροίας, η οποία έχει μείνει... χωρίς γιατρό!

Σε ενημερωτικό σημείωμα το οποίο απέστειλαν σήμερα, με αριθμό πρωτοκόλλου 51, τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του ΟΚΑΝΑ Βεροίας προς τον γενικό διευθυντή του ΟΚΑΝΑ Δημήτρη Πλατανιά, τον συντoνιστή Βορείου Ελλάδας Κώστα Γαζγαλίδη και τον σύλλογο των εργαζομένων στον Οργανισμό, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Σας κάνουμε γνωστό ότι η χορήγηση βουπρενορφίνης στην θεραπευτική μονάδα ΟΚΑΝΑ της Βέροιας γίνεται χωρίς την παρουσία γιατρού, παρά την θέληση της θεραπευτικής ομάδας. Κατόπιν προσπαθειών μας να αλλάξει αυτό, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και μετά το σημερινό συμβάν, θεραπευόμενοι να ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για την έλλειψη γιατρού στην μονάδα, ζητάμε οι αρμόδιοι υπεύθυνοι να αναλάβουν την ευθύνη για άμεση ύπαρξη μόνιμου γιατρού στην μονάδα, τουλάχιστον τις ώρες χορήγησης, που είναι καθημερινά 9:00 με 14:00, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε την χορήγηση".

Σχόλια