Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον Οκανα (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)




Καταγγέλλουμε ότι την Πέμπτη 19/6 οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Οκανα αποφάσισαν εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καν να χρειαστεί, η φανερή τουλάχιστον παρέμβαση της διοίκησης, να μην επιτρέψουν την είσοδο της συναδέλφου εκπροσώπου της παράταξης και εκλεγμένης στο Τοπικό Συμβούλιο Αθήνας, να παραβρεθεί σε συνάντηση με τη διοίκηση του οργανισμού για εργασιακά θέματα επικαλούμενοι δήθεν «θεσμικά κωλύματα».

 Γιατί τους φοβίζει η παρουσία των ταξικών δυνάμεων σε μια συζήτηση με θέματα τόσο σοβαρά όσο η ΣΣΕ και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού; Έχουν να κρύψουν κάτι από τους εργαζόμενους, ή μήπως η δημοκρατία τους σταματά εκεί που αρχίζει η πόρτα της διοίκησης;
Επίσης αυθαίρετα αποφασίζουν για το τι θα δημοσιευτεί και τι όχι στο blog του συλλόγου και αποφεύγουν σκόπιμα τη δημοσίευση των ανακοινώσεων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ, με αποκορύφωμα την άρνηση έστω και της απλής ανάρτησης προς ενημέρωση των συναδέλφων για το συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για την Κοινωνική Ασφάλιση. Σε ζητήματα τόσο κρίσιμα όπως το ασφαλιστικό, τα σωματεία θα πρέπει να είναι παρόντα και να παίρνουν θέση, γιατί η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων σημαίνει για εμάς μηδενικές συντάξεις και ανύπαρκτες παροχές υγείας, ενώ καμία προσφυγή σε ιδιωτική ασφάλιση, όπως παλαιότερα πρότειναν στο Δ.Σ. του συλλόγου, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση που θα ωφελήσει τους εργαζόμενους και το λαό.
Παρά τα εμπόδια, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συμμάχους μας το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου κατά των ναρκωτικών.

Συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική Απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014
(Συγκέντρωση για την Αθήνα ώρα 10.30 στις Κεντρικές Υπηρεσίες)

Διεκδικούμε:
·         Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Πρόληψης-Θεραπείας-Κοινωνικής Επανένταξης, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο, ενταγμένο σε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
·         Αξιοποίηση σε αυτό το σύστημα των εργαζόμενων στα Κέντρα Πρόληψης και στους Φορείς Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, με στόχο την απεξάρτηση των εξαρτημένων και όχι απλώς τη μείωση της βλάβης. Η μείωση της βλάβης και η υποκατάσταση θα προωθούνται όπου κρίνεται επιστημονικά αναγκαίο και δεν θα ανάγονται σε μοναδική και γενικευμένη πρόταση «θεραπείας».
·         ΟΧΙ στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ
·         Προσλήψεις με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε προσωπικό του ΟΚΑΝΑ, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απορρόφηση των εργαζομένων με αυτές από τον Οργανισμό.
·         Υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα.
·         Γενναία χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σε υποκατάστατα, φάρμακα, εμβόλια αντιδραστήρια και λοιπά αναλώσιμα υλικά.
·         Στέγαση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε σύγχρονους, κατάλληλους χώρους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τα μέλη των προγραμμάτων και όχι στοίβαγμα σε κοντέινερ-αποθήκες με ελλιπείς στοιχειώδεις παροχές σε τέτοιες συνθήκες όπως π.χ. ο κλιματισμός.

Σχόλια