ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει ως πάγιο αίτημα την απορρόφηση της λίστας αναμονής και τη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των θεραπευομένων, μέσα από δημόσια και δωρεάν προγράμματα υποκατάστασης και θεραπείας.
 Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, με το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού θεραπευομένων από τη λίστα αναμονής.

 Κι όλα αυτά ενώ το προσωπικό παραμένει το ίδιο, οι αποδοχές μας μειώθηκαν δραματικά, παραμένουμε δίχως Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα και προσφάτως ακόμα και χωρίς υποκατάστατο!!
 Η διοίκηση του Οργανισμού , παραμένοντας αδιάφορη στα ζητήματα αυτά, με διοικητικές αποφάσεις προωθεί την απορρόφηση της λίστας αναμονής, χωρίς ούτε να εξασφαλίζει τα βασικά ώστε να συνεχίσουν οι μονάδες υποκατάστασης να  εργάζονται με τους μέχρι στιγμής θεραπευόμενους.
·         Επειδή ως εργαζόμενοι στις δομές του Οργανισμού αισθανόμαστε πως έχουμε χρέος ,όχι να γίνουμε διαχειριστές της κατάστασης ,αλλά να προασπίσουμε το περιεχόμενο της εργασίας μας ως επιστήμονες.
·         Επειδή θεωρούμε επικίνδυνο και ανεύθυνο τον όποιο σχεδιασμό για απορρόφηση της λίστας αναμονής χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα για να γίνει αυτό ασφαλώς.
·         Επειδή θεωρούμε χρέος μας να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη θεραπεία των εξαρτημένων , και εντός και εκτός προγραμμάτων, κι όχι στη δημιουργία αποθηκών ανθρώπινων ψυχών.
·         Επειδή επιτέλους πρέπει να πούμε φτάνει πια στον εμπαιγμό και την απαξίωση μας ως εργαζόμενους κι ως επιστήμονες
Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να μην δεχτούμε άλλες εισαγωγές μέχρι να δοθούν λύσεις στα επείγοντα θέματα του Οργανισμού (παροχή υποκαταστάτου, αναλώσιμων, προσωπικού, χώρων θεραπείας)

Κηρύσσουμε τρίωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 5/6 από 13:00 έως 16:00  και συγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού  για να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου για να διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων μας.

Σχόλια