ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

    Στα πλαίσια των δράσεων-κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις ,το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Υγείας παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Ρεστέμη.Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν την Υφυπουργό για το γεγονός ότι ξαναμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τον μήνα Μάρτιο αυτή τη φορά, ενώ έθεσαν και το βασικό πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ το θέμα της βιωσιμότητας του .

    Για το θέμα της μισθοδοσίας ζήτησε να της προσκομίσουν τα μέλη του Δ.Σ. αναλυτικά στοιχεία  σχετικά με τα τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού και τις δαπάνες που πρέπει να καλύψει μέχρι το τέλος Απριλίου για να διαπιστώσει εάν όντως δε επαρκούν τα χρήματα για να καταβληθεί η μισθοδοσία ή εάν επαρκούν και χρησιμοποιηθούν αλλού.
     Για τη βιωσιμότητα του ΟΚΑΝΑ αναγνώρισε το γεγονός ότι τα χρήματα δεν επαρκούν και υποστήριξε ξανά, ότι θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση.Σε αυτό το σημείο τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου υποστήριξαν ότι και στο παρελθόν έχει ειπωθεί ότι θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση (4,5 εκατ. για το 2013) η οποία, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Για αυτό τον λόγο ζήτησαν να υπάρξει γραπτή δέσμευση για την επιπλέον χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, από που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα και πότε θα έρθουν στον Οργανισμό.Η Υφυπουργός δέχτηκε να απαντήσει άμεσα σε ένα τέτοιο έγγραφο .
     Τα μέλη του Δ.Σ.  της ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ο Σύλλογος κινητοποιήσεις ώστε  να προβληθεί τόσο το έργο των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ όσο και να δωθεί μια λύση στην υποχρηματοδότησή του.Η κ. Μακρή απάντησε ότι "είναι δικαίωμά σας να κάνετε κινητοποιήσεις αλλά επειδή ο Οργανισμός (εξαιτίας του  παρελθόντος*) κρέμμεται από μια κλωστή καλό είναι να μην δωθεί ξανά αρνητική δημοσιότητα.Τόσο η δικιά μου θέση  όσο και του Υπουργού αλλά και όλης της κυβέρνησης είναι να στηριχτεί ο ΟΚΑΝΑ και αυτό θα γίνει."Τα μέλη του Συλλόγου απάντησαν πως τα γεγονότα οδηγούν τον Σύλλογο σε  κινητοποιήσεις και ότι είναι στην ευχέρεια του Υπουργείου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και της μισθοδοσίας και του προυπολογισμού του ΟΚΑΝΑ.
     Για το Εθνικό Σχέδιο δράσης είπε, ότι ετοιμάζεται από την Εθνική Συντονίστρια και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά θα γίνει μία συνάντηση με την συμμετοχή και της κ. Παπουτσοπούλου. 
     Ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες μαζί με τον ερχομό του νέου Προέδρου θα αλλάξει και η σύνθεση  του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.
     Της τέθηκε το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας μετά και το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς όλα τα ΝΠΙΔ που ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με το επίδομα.Για αυτό τον λόγο ζήτησε όλα τα έγγραφα τόσο του ΟΚΑΝΑ όσο και του Σταικούρα για να το προωθήσει.
    Επειδή δεν υπήρχε κάποιο απτό αποτέλεσμα από την συνάντηση, τα δύο μέρη συμφώνησαν σε νέα συνάντηση την επόμενη Δευτέρα όπου θα παρουσιαστούν όλα τα παραπάνω έγγραφα που ζήτησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για όλα τα εκκρεμή θέματα.
    Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν από την Διοίκηση του Οργανισμού να τους προσκομίσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι.
    Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν  εγγράφως από τη Διοίκηση του Οργανισμού να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ένα μέλος του Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά να έχει λόγο.Το αίτημα αυτό είχε εγκριθεί σε παλαιότερη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με κύριο σκοπό να γνωρίζει ο Σύλλογος όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ. 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ
    Πριν τη συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ μαζί με το Γενικό Διευθυντή ενημέρωσαν το Δ.Σ. ότι αύριο θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

*καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης ήταν εμφανής  η πολύ "κακή σχέση" της Υφυπουργού Υγείας με το Γενικό Διευθυντή και την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού .

Σχόλια