ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

     Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε (πριν τη Γενική Συνέλευση  της Αθήνας) με τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού,στους οποίους τέθηκε το θέμα της μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου και για άλλη μια φορά το θέμα της βιωσιμότητας του Οργανισμού.Για την μισθοδοσία απάντησαν ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε  το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου να καταβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή 4 Απριλίου.Για την εξόφληση του Μαρτίου ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθεί όταν έρθει η επόμενη δόση της
χρηματοδότησης η οποία δεν αναμένεται να γίνει πριν το τέλος του Απριλίου.Για το κεντρικό πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ, που είναι η υποχρηματοδότησή του, δεν είχαν κάτι νέο να αναφέρουν και ότι τα χρήματα του προυπολογισμού δε φτάνουν πέρα από τον ερχόμενο Αύγουστο.Έχουν ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμμένο σχετικά με αυτό και ότι αν δεν μπουν τα επιπλέον χρήματα στα ταμεία του Οργανισμού δεν μπορούν να πιστεύουν σε υποσχέσεις οι οποίες και στο πρόσφατο παρελθόν δεν υλοποιήθηκαν (4,5 εκατ. για το 2013).
       Η  σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Οργανισμός και το δυσοίωνο μέλλον που προδιαγράφεται παρουσιάστηκε στους συνάδελφους στις Γενικές Συνελεύσεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξαν στις εξής δράσεις:

-επαφές με τα κόμματα και τους βουλευτές των τομέων υγείας των κομμάτων

-επαφή με την Εθνική Συντονίστρια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών

-επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

-δελτία τύπου που να ενημερώνουν για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΚΑΝΑ

-ανοικτή επιστολή που να ενημερώνει το ευρύ κοινό για το έργο  του ΟΚΑΝΑ και τι διακυβεύεται με την συστηματική  υποχρηματοδότηση του Οργανισμού

-κυλιόμμενες στάσεις εργασίας οι οποίες (εκτιμώντας τις εξελίξεις) θα μετατραπούν στη συνέχεια σε απεργιακές κινητοποιήσεις

-συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα κλιμακωθούν σταδιακά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

      ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
   Το Δ.Σ.  του Συλλόγου αποφάσισε σε προηγούμενη συνεδρίαση του να προτείνει την μείωση της μηνιαίας εισφοράς προς τον Σύλλογο λόγω του ότι ενώ έχει γίνει μεγάλη περικοπή των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο των συναδέλφων, επειδή έγινε ενσωμάτωση στο βασικό μισθό (του ενιαίου μισθολογίου) κάποιων επιδομάτων ,το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί ο βασικός μισθός άρα και το ποσό της παρακράτησης.
    Το Δ.Σ. παρουσίασε στις Γενικές Συνελεύσεις τις δύο προτάσεις που διαμορφώθηκαν στο Δ.Σ. για την μείωση της εισφοράς προς τον Σύλλογο. Η μία πρόταση (της Αγωνιστικής Συνεργασίας και της Αριστερής Συσπείρωσης) ήταν για μείωση της εισφοράς  να είναι αναλογική από το 0,5% του μισθού στο 0,3%.Η άλλη πρόταση (της Ενωτικής Συνεργασίας) ήταν να είναι ενιαία η εισφορά για όλους τους συναδέλφους  3 ευρώ. Στις ψηφοφορίες που έγιναν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα υπερψηφίστηκε η μείωση των εισφορών να είναι αναλογική ,δηλαδή από 0,5% να γίνει 0,3%.


Σχόλια