ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ



      Ξεκίνησε ,σήμερα ,ο κύκλος των συναντήσεων με εκπροσώπους των κομμάτων με κύριο θέμα συζήτησης ,την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού και κατά συνέπεια την βιωσιμότητα του. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν στη Βουλή με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Υγείας του κόμματος κ. Μάρκου ,τον γραμματέα του τομέα υγείας της ΔΗΜΑΡ κ. Μιχαηλίδη, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ Παπαγεωργίου. Στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Οργανισμού με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και του κινδύνου που υπάρχει για το μέλλον του.Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να τους αποσταλούν όλα τα οικονομικά στοιχεία για τα έτη 2013 και 2014,ώστε να προχωρήσουν σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

     Αργότερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τους αρμόδιους βουλευτές υγείας του κόμματος(κ.κ. Ξανθός, Κατριβάνου, Ζαχαριάς)παρουσία των  αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα υγείας. Από την συζήτηση που έγινε οι βουλευτές κατανόησαν το πρόβλημα, ζήτησαν τα έγγραφα που αναμένει ο Σύλλογος, τόσο από την Υφυπουργό για την επιπλέον χρηματοδότηση, όσο και το έγγραφο (που έχει ζητήσει ο Σύλλογος) του ΟΚΑΝΑ,  που να αναλύει τις ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού για το έτος 2014.Παραδίνοντάς τους αυτά τα στοιχεία θα προχωρήσουν σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά και ενημέρωσαν το Δ.Σ. ότι μόλις κοινοποιηθεί αυτό θα προχωρήσουν σε επερώτηση στη Βουλή συνολικά για το θέμα των εξαρτήσεων για να φανεί και η πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης τόσο για τον ΟΚΑΝΑ ,όσο και το ΚΕΘΕΑ,τα  Κέντρα Πρόληψης και το 18 Άνω.
      Οι επαφές με τα κόμματα (υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων) θα συνεχιστούν ,ενώ κανονίστηκε και συνάντηση με την Εθνική Συντονίστρια Για τα Ναρκωτικά κ. Παπουτσοπούλου για τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Σχόλια