ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των γραμματειών των δομών του Οργανισμού να αναρτήσουν την παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου σε εμφανές σημείο μέσα στη δομή που εργάζονται.Το παρακάτω κείμενο θα σταλεί και ως δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ στα Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ, σε σύμπνοια  με τους 8500 θεραπευόμενους των δομών μας, εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα , ο ήδη κουτσουρεμένος προϋπολογισμός του Οργανισμού, φτάνει για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του για το πρώτο μόνο εξάμηνο του έτους, δημιουργώντας εύλογα έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει μετά. Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού παραμένουμε απλήρωτοι δυο και πλέον μήνες, ενώ ταυτόχρονα (παρά την απορρόφηση τα τελευταία έτη μεγάλου αριθμού εξαρτημένων στις δομές του ΟΚΑΝΑ) ένας τεράστιος αριθμός συνεχίζει να αργοπεθαίνει στις πιάτσες ναρκωτικών. Για όλους αυτούς τους λογούς διακηρύσσουμε ότι:
·        Παραμένουμε ακλόνητοι στη θέση μας για δημόσια και δωρεάν προγράμματα υποκατάστασης και θεραπείας, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης
·        Απαιτούμε την απορρόφηση της λίστας αναμονής στις δομές του ΟΚΑΝΑ, με παράλληλη εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης ώστε αυτές να λειτουργήσουν επαρκώς.
·        Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα  το δικαίωμα των εξαρτημένων στη θεραπεία, διεκδικώντας παράλληλα μια αξιοπρεπή ζωή και αξιοπρεπή εργασία για όλους.

Σχόλια