ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ 19/3/2014


Στην τακτική Συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Συλλόγου της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2014 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
    • Προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου
Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι το φλέγον θέμα είναι ο προϋπολογισμός και η ολοφάνερη οικονομική αδυναμία του οργανισμού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μισθοδοσίας και συντήρησης του, . Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με την υφυπουργό την επόμενη εβδομάδα και να  αποσταλεί επείγουσα επιστολή σε όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) με το αίτημα για συνάντηση προκειμένου να εκτεθεί το πρόβλημα και να ζητηθεί στήριξη εκ μέρους τους.

  • Ασφαλιστικά μέτρα (δεύτερη ομάδα συναδέλφων)
  Επειδή πρέπει να αποσταλούν άμεσα στον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου (για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες) τα στοιχεία των συναδέλφων,που προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (δεύτερη φάση) θα πρέπει οι Τοπικοί Σύμβουλοι το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 Μαρτίου να καταγράψουν τους συναδέλφους  της δεύτερης φάσης των ασφαλιστικών μέτρων.Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ώστε να γίνει διασταύρωση των ονομάτων που υπάρχουν στον κατάλογο που έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου και των συναδέλφων που θα καταγράψουν οι Τοπικοί Σύμβουλοι.Στην  περίπτωση που για κάποιον συνάδελφο δεν βρεθεί το όνομά του στον κατάλογο που έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ειδοποιηθεί- άμεσα- για να καταθέσει ξανά την φόρμα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο της δεύτερης φάσης που θα αποσταλεί στο δικηγόρο τις επόμενες ημέρες.


  • Αλληλεγγύη εντός του Συλλόγου
Το θέμα παραπέμθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες και συνολικές προτάσεις  σχετικά με το πως θα μπορούσε να οργανωθεί η οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που έχουν έκτακτη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω ασθενείας ,  ή βρίσκονται σε προσωρινή αδυναμία και ζητούν τη βοήθεια του συλλόγου. Για την ενίσχυση της οικογένειας της συναδέλφου μας που έφυγε πρόωρα, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε μαζί με το προσωπικό της ΜΑΒΥ (όπου εργαζόταν η Σωτηρία) να καλέσουν τους συναδέλφους, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης,να μαζέψουν από  κάθε δομή όσα χρήματα μπορούν σε ένα κοινό κουμπαρά (χωρίς να φαίνεται πόσα χρήματα δίνει ο καθένας).Ο κουμπαράς να ανοίξει μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους των δομών και αφού καταμετρηθεί το σύνολο των χρημάτων να κατατεθεί με την ευθύνη είτε των Τοπικών Συμβούλων είτε από κάποιον εκπρόσωπο που θα ορίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι των δομών, στον λογαριασμό του Συλλόγου (θα αναγράφουν στην αιτιολογία της κατάθεσης το όνομα της δομής).Οι συνάδελφοι από τις δομές της Αθήνας θα επικοινωνήσουν είτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είτε με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Αθήνας για να τους παραδωθεί το χρηματικό ποσό που θα έχει μαζευτεί από κάθε δομή. Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παραδώσει στην οικογένεια της εκλιπούσης το χρηματικό ποσό που θα έχει μαζευτεί. Το Δ.Σ. του Συλλόγου  θα καλέσει και τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια της Σωτηρίας, όπως έπραξε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.Επίσης σε μνήμη της  Σωτηρίας προτάθηκε να γίνει ειδική εκδήλωση, η οποία θα μπορούσε να γίνει και την ημέρα κατά των ναρκωτικών. Την εκδήλωση αναλαμβάνει να οργανώσει η ΕΠΕΣΥ σε συνεργασία με τους συναδέλφους της ΜΑΒΥ.
  • Διεκδικήσεις οφειλόμενων από τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο
  • Τόσο το θέμα του επιδόματος της επικινδυνότητας όσο και των υπερωριών που εκρεμμούν από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2013 θα τεθούν στην  επόμενη συνάντηση που θα έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εάν διαπιστωθεί νέα κωλυσιεργία ή υπάρξει αρνητική απάντηση θα κινηθεί ο Σύλλογος νομικά.
  • Μείωση εισφορών των μελών του συλλόγου
Αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρόντες στην επόμενη Γενική Συνέλευση να προταθεί η μείωση των εισφορών των μελών από 0.5% του μισθού σε 0.3%. Αρμόδια,όπως ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου,για να αποφασίσει για το ύψος της εισφοράς είναι η Γενική Συνέλευση.
  • Ομαδικό ασφαλιστήριο εργαζομένων
Κατατέθηκε πρόταση να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου.Το θέμα παραπέμφθηκε στη επόμενη Γενική Συνέλευση για να εξεταστεί τόσο το ενδιαφέρον των συναδέλφων όσο και πιθανών προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν από μία τέτοια κίνηση.


  • Μετακόμιση γραφείων συλλόγου 
Επειδή τα έξοδα των ενοικίων του γραφείου του συλλόγου είναι πλέον δυσβάστακτα, θα γίνει μετακόμιση σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στην οδό Μάρνη. Η μετακόμιση θα γίνει άμεσα μέχρι τα τέλη Απρίλη, τα έξοδα θα καλυφθούν αρχικά από το σωματείο ενώ έχει αποσταλεί ήδη έγγραφο να αποπληρωθεί το ποσό σε δόσεις από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.Η Διοίκηση  του Οργανισμού παρέπεμψε το θέμα για λήψη απόφασης για  την καταβολής του ποσού με  δόσεις  για μετά το Πάσχα.

Αποχώρηση του Λαζαρή Μιχάλη από την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Λαζαρής Μιχάλης αποχώρησε από την συνεδρίαση  του Δ.Σ. του Συλλόγου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στο θέμα της "minimum συννενόησης μεταξύ των παρατάξεων", που ο ίδιος έθεσε στην συνεδρίαση με αφορμή τα όσα αναφέρει η Αριστερή Συσπείρωση  σε ανακοίνωσή της για την Ενωτική Συνεργασία.Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφούσης παράταξης (Αγωνιστική Συνεργασία) ανέφεραν ότι εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει ένα "minimum συννενόησης μεταξύ των παρατάξεων" αλλά δεν μπορούν να λογοκρίνουν κείμενα άλλων παρατάξεων και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όλων όσων λέει και γράφει και κρίνεται καθημερινά για αυτά.Μετά  από την τοποθέτηση που έκανε ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ο κ.Λαζαρής αποχώρησε απο την συνεδρίαση του Δ.Σ. καταθέτοντας στην Γραμματέα του Συλλόγου ένα δισέλιδο κείμενο χωρίς να προλάβει να απαντήσει η εκπρόσωπος της Αριστερής Συσπείρωσης.

Σχόλια