ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης  διαμαρτυρίας των συναδέλφων της Αθήνας έξω από το  Υπουργείο Υγείας τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Υγείας η οποία για άλλη μια φορά διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί το οτιδήποτε κακό στον Οργανισμό, ότι θα τον ενισχύσει και ότι ο προϋπολογισμός που έχει ανακοινωθεί -και μετέπειτα  μειωθεί (από 20.300.000 σε 20.000.000 ευρώ)- είναι προϋπολογισμός εξαμήνου και μετά θα υπάρξει επιπλέον οικονομική ενίσχυση. Δήλωσε ,μάλιστα, ότι αυτή η δήλωση μπορεί να ανακοινωθεί δημόσια. Στις ερωτήσεις των μελών για το θέμα της μείωσης του προϋπολογισμού του οργανισμού που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πληρωμής της μισθοδοσίας η Υφυπουργός ανέφερε ότι το θέμα είναι διαδικαστικό ,θα λυθεί σύντομα ,θα  «τρέξει το θέμα» και η ίδια και παρέπεμψε τα μέλη του Δ.Σ. στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ που συνεδριάζει την επόμενη Δευτέρα όπου θα παραβρεθεί και η ίδια και κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να παρευρίσκονται στην συνεδρίαση.
   Αυτές οι διαβεβαιώσεις είναι συνέχεια και των προηγούμενων που είχε δώσει η ίδια υφυπουργός (επιπλέον οικονομική ενίσχυση 4,5 εκ ευρώ για το 2013,που δεν ήρθαν ποτέ, πριν μία εβδομάδα διαβεβαιώσεις ότι δε θα μειωθεί ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ και στη συνέχεια μειώθηκε)και ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κρίνει την αξιοπιστία των λεχθέντων.


   Για όλους αυτούς τους λόγους καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται σε δομές της Αθήνας  την επόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και ώρα 12:00 μ.μ. για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αθήνας ώστε  να ολοκληρωθεί  ο κύκλος  αυτών και να συζητηθούν και όλα τα σοβαρά  θέματα που έχουν ανακύψει. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ να προσέλθουν στην συνέλευση. Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να προσέλθουν στην συνέλευση, το Δ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσει για την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου  τετράωρη στάση εργασίας από 12:00μ.μ. έως 16:00μ.μ.

Σχόλια