ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Υγείας για τη καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας και για το θέμα των ΕΣΠΑ των φυλακών  Κορυδαλού και Πατρών.Όταν τα μέλη εξάφρασαν την αγανάκτησή τους για την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας και της υπενθύμισαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι 50 ημέρες και δεν προβλέπεται να λήξει αυτή η ιστορία σύντομα,επανέλαβε ότι θα γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η διαδικασία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.Οταν της τέθηκε το ζήτημα για το έγγραφο του Σταικούρα ,που παρουσίασε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ,και ότι δεν ισχύει αυτό το έγγραφο για τον ΟΚΑΝΑ,ανέφερε ότι δεν είναι της παρούσης αυτό το θέμα και ότι προέχει να κινηθούν όλα γρήγορα και ότι θα υπογράψει άμεσα τα έγγραφα που θα της παραδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου.(Να σημειωθεί ότι με αυτές τις χρονοβόρες διαδικασίες η καταβολή της μισθοδοσίας  αναμένεται γίνει περί το  τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου). 
    Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ των φυλακών Κορυδαλλού και Πατρών επανέλαβε ό,τι είχε υποστηρίξει και στην προηγούμενη συνάντηση (ότι είναι υπέρ αυτών των προγραμμάτων,θα κάνει το παν για τους εργαζόμενους σε αυτά κ.α. ).Το μόνο νέο στοιχείο που παρουσίασε ήταν ότι η περιβόητη Κ.Υ.Α.  υπογράφηκε -τελικά- από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κάτι που εκρεμμούσε πολύ καιρό.Παρούσα στην συνάντηση ήταν και συνάδελφος από το πρόγραμμα των φυλακών Κορυδαλλού η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα και την ανάγκη υλοποίησης του.
      Για το ζήτημα ότι ο Οργανισμός παραμένει  χωρίς Πρόεδρο αρκετό καιρό,είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Προέδρου "που λίγο-πολύ είναι ήδη γνωστό" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχόλια