ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ



Αθήνα, 18-2-2014
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει οριστεί για την περιφέρεια την Πέμπτη 20-2-2014 και ώρα 09:00 – 15:30 και για την Αθήνα την Παρασκευή 21-2-2014 και ώρα 08:30 – 17:30.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν:
Στην Αθήνα: Αμφιθέατρο Κεντρικών Υπηρεσιών, Αβέρωφ 21
Στη Θεσσαλονίκη: Β΄ Μονάδα Υποκατάστασης, Λαγκαδά 196Α, Σταυρούπολη
Στην Πάτρα: Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»
Στην υπόλοιπη περιφέρεια: στις κατά τόπους Μονάδες


Για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις (4) κάλπες, μια για κάθε όργανο.
Πρώτη κάλπη: Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή, Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)
Δεύτερη κάλπη: Εκλογή Τοπικών Συμβουλίων
Τρίτη κάλπη: Επιστημονική Επιτροπή
Τέταρτη κάλπη: Ταμείο Αλληλοβοήθειας Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ (Τ.Α.Σ.Ε.Ο.)

Σταυροδοσία:
Για την εκλογή του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του ΕΚΑ τα ψηφοδέλτια είναι παραταξιακά και οι σταυροί μπορούν να είναι:
  • Για την εκλογή του Δ.Σ., οι σταυροί μπορούν να είναι έως και πέντε (5), όσες είναι και οι θέσεις του Δ.Σ.
  • Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι σταυροί μπορούν να είναι έως και δύο (2)
  • Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας οι σταυροί μπορούν να είναι έως και τρεις (3)

Για τα Τοπικά Συμβούλια όπου οι υποψηφιότητες είναι μέχρι δύο (2) μπορεί να μπει ένας (1) σταυρός, όπως προβλέπει το Καταστατικό (40% των θέσεων του οργάνου)
Για το Τοπικό Συμβούλιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι σταυροί μπορούν να είναι έως και δύο (2), όπως προβλέπει το Καταστατικό (40% των θέσεων του οργάνου)
Για την Επιστημονική Επιτροπή οι σταυροί μπορούν να είναι μέχρι και τέσσερις (4).
Για το Τ.Α.Σ.Ε.Ο. μέχρι ένας σταυρός.

Φάκελοι / χρώματα ψηφοδελτίων:
Για το Δ.Σ.: λευκός φάκελος, λευκό ψηφοδέλτιο
Για Επιστημονική Επιτροπή: πράσινος φάκελος, λευκό ψηφοδέλτιο
Για Τοπικά συμβούλια: κίτρινος φάκελος, κίτρινο ψηφοδέλτιο
Για Τ.Α.Σ.Ε.Ο.: γαλάζιος φάκελος, γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Για τις δομές της περιφέρειας, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, όλοι οι φάκελοι σφραγισμένοι και χωρίς να ανοιχτούν θα τοποθετηθούν σε μεγαλύτερο φάκελο ο οποίος θα σφραγιστεί και θα αποσταλεί την ίδια ημέρα με ταχυμεταφορά στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Αβέρωφ 21, ΤΚ 104 33, Αθήνα), η οποία και θα τα καταμετρήσει μαζί με τα άλλα ψηφοδέλτια. 

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου αφορά τις μονάδες των οποίων τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου είναι λιγότερα από πέντε (5).
Στις εκλογές της Πέμπτης 20-2-2014 και Παρασκευής 21-2-2014 για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου, οι δομές που αφορά η συγκεκριμένη διαδικασία είναι οι Μονάδες που βρίσκονται σε Κατερίνη, Καβάλα, Καλαμάτα και Κέρκυρα. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Μετά το κλείσιμο των καλπών, όλοι οι φάκελοι σφραγισμένοι και χωρίς να ανοιχτούν θα τοποθετηθούν σε μεγαλύτερο φάκελο ο οποίος θα σφραγιστεί και θα αποσταλεί την ίδια ημέρα με ταχυμεταφορά στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Αβέρωφ 21, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα).


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    ( Κάθε φάκελος που έχει αποσταλεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σε όλες τις δομές όπου θα διεξαχθούν εκλογές, περιλαμβάνει τα ψηφοδέλτια για Δ.Σ.(4), 1 ψηφοδέλτιο της Επιστημονικής Επιτροπής, 1 για Τοπικά Συμβούλια όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι,1 ψηφοδέλτιο ΤΑΣΕΟ, 4 φάκελοι αντίστοιχων χρωμάτων,η κατάσταση των μελών του Συλλόγου,1 σφραγίδα, λευκά ψηφοδέλτια,και η εγκύκλιος διεξαγωγής των εκλογών.
    Όταν  οι Τοπικοί Σύμβουλοι όταν παραλάβουν το φάκελο να τον ελέγξουν και να ενημερώσουν αν λείπει κάτι την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
    Στα Τοπικά Συμβούλια που είναι μόνο ένας υποψήφιος δεν περιλαμβάνονται ψηφοδέλτια γιατί δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.)

Σχόλια