ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

      Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Υπουργείο Υγείας με μεγάλη συμμετοχή των συναδελφων από όλες τις δομές της Αθήνας.Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησαν να συναντήσουν τον Υπουργό και την Υφυπουργό Υγείας ,οι οποίοι ,όμως ,απουσίαζαν από το Υπουργείο διότι παρευρίσκονταν στο Ζάππειο μαζί με τα μέλη της τρόικας.Ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου κ.Καλλίρης δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα του ΟΚΑΝΑ και ο υπεύθυνος των Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου παράπεμψε στην Υφυπουργό Υγείας η οποία ενημέρωσε μέσω του γραφείου της ότι θα επικοινωνήσει αργότερα με τα μέλη του Δ.Σ. για να "κλειστεί" η συνάντηση.Τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τους συναδέλφους για όλα τα παραπάνω και για την συνάντηση που είχαν -νωρίτερα το πρωί -με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου για το θέμα της επίσχεσης εργασίας.

     Το Δ.Σ. απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας(ακολουθεί παρακάτω) προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, το γραφείο του Υπουργού Υγείας ,την επιθεώρηση εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών που αναφέρει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ λόγω της μη καταβολής της μισθοδοσίας τους και την ενημερώνουν για τη πρόθεση των συναδέλφων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 4 Μαρτίου.
     Επειδή η επίσχεση εργασίας είναι ατομικό δικαίωμα θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις δομές πανελλαδικά να αποστείλουν σε ένα απλό χαρτί Α4 το ονοματεπώνυμο όλων όσων συμμετέχουν και την υπογραφή τους .Αυτό ισχύει τόσο για τις δομές της περιφέρειας όσο και για τους συναδέλφους της Αθήνας που δεν παρευρίσκονταν σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες.Καλούνται οι Τοπικοί Σύμβουλοι σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των γραμματειών των μονάδων να συμπληρώσουν το συγκεκριμμένο έγγραφο και να το αποστείλουν  το αργότερο μέχρι ΑΥΡΙΟ το μεσημέρι.(στο fax της Κεντρικής Γραμματείας του Οργανισμού με την επισήμανση για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και το όνομα της δομής).Για τα διαδικαστικά και τα τεχνικά ζητήματα που δημιουργούνται στις μονάδες κυρίως,από την επίσχεση εργασίας θα υπάρξει νεώτερη ανάρτηση.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Αβέρωφ 21

                                                                                                Αθήνα, 26/02/2014


   ΠΡΟΣ :   - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΚΑΝΑ
                                        Κοιν.:  - ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΊΑΣ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ    
                                                       - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                                                                   - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                                                       - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Οι από κάτω υπογράφοντες εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε από 1/1/2014 σε απόγνωση, δεδομένου ότι παραμένουμε απλήρωτοι από τον Οργανισμό. Συγκεκριμένα μας έχει δοθεί έναντι περίπου το ποσό των 300 ευρώ στις αρχές Φεβρουαρίου κι έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί η υποχρέωση της καταβολής του συνόλου της μισθοδοσίας Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου (2 μήνες). Η κατάστασή μας είναι πραγματικά απελπιστική δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές υποχρεώσεις μας.
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να σας δηλώσουμε ότι στην περίπτωση όπου μέχρι την Τρίτη 4 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. δεν καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων που μας οφείλονται, θα κάνουμε χρήση του δικαιώματος που μας παρέχεται από τον νόμο της επίσχεσης εργασίας.
Η απόφαση αυτή δεν μας είναι ευχάριστη και για το λόγο αυτό ευχόμαστε να αναζητήσετε και να βρείτε το συντομότερο δυνατό λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.



Με εκτίμηση

     Οι κάτω υπογράφοντες
 

Σχόλια