ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Λόγω έλλειψης απαρτίας η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00μ.μ.
   Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, το Δ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου τετράωρη παναττική στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00μ.μ.
    Η αναβολή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης έχει ως συνέπεια την μετάθεση των εκλογών για την περιφέρεια την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και για την Αθήνα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.Παρακαλούνται τα Τοπικά Συμβούλια να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Πρωτοδικεία για να ειδοποιηθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών.
    Αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα (της πρώτης ομάδας) στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.Για αυτό το λόγο το Δ.Σ του Συλλόγου προκηρύσσει την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου τετράωρη παναττική στάση εργασίας από 08:00π.μ έως 12:00μ.μ. και καλεί όλους τους συναδέλφους στο Ειρηνοδικείο και ώρα 09:00π.μ. 
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου παρευρέθηκαν  στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.Η υφυπουργός που παρευρισκόταν στο Δ.Σ., απάντησε ό,τι είχε αναφέρει και στην προηγούμενη συνάντηση(τα 20.000.000 είναι για το πρώτο εξάμηνο και θα δωθεί επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας μετά το πέρας αυτού και αφού γίνει απολογισμός ,ο ΟΚΑΝΑ θα στηριχτεί κ.α.)Για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας παρουσίασε στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ έγγραφο-εγκύκλιο  του κ.Σταικούρα που δίνει τη δυνατότητα εκταμίευσης του 30% περίπου του προυπολογισμού (για να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες) και να καταβληθεί η μισθοδοσία πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.Οι οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού θα "τρέξουν"αυτή τη διαδικασία αύριο.Για το θέμα των ΕΣΠΑ ανέφερε τη βούληση της ίδιας και του Υπουργείου να συνεχιστεί το έργο (πρόγραμμα στις φυλακές)με το ίδιο προσωπικό, αλλά θα πρέπει να λυθεί το θέμα του κονδυλίου της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα.Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είπαν στην Υφυπουργό ότι το θέμα αυτό είναι "casus belli" για τον Σύλλογο και θα πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα για να προχωρήσει το πρόγραμμα και να μη "πληρώσουν το μάρμαρο" οι εργαζόμενοι σε αυτό.Κανονίστηκε νέα συνάντηση με την Υφυπουργό την ερχόμενη Δευτέρα στο γραφείο της με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το μέλλον των προγραμμάτων ΕΣΠΑ στις φυλακές Κορυδαλλού και Αγίου Στεφάνου.

Σχόλια