ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

                                                                                                              7 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Στην τελευταία τοπική συνέλευση της Αθήνας η πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου ανακοίνωσε την αναβολή των εκλογών που είχαν προγραμματισθεί για τις 19 Δεκεμβρίου 2013, υποστηρίζοντας ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν έχει ετοιμάσει το απολογισμό της και ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι απολογισμοί (δράσης και οικονομικός) πρέπει να παρουσιάζονται και να συζητιώνται ταυτόχρονα.
Στις διαμαρτυρίες μας για την πολλοστή αναβολή των εκλογών, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο να μείνει ο Σύλλογος χωρίς εκλεγμένη Διοίκηση μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, απάντησαν να μην ανησυχούμε. Στην αντιπρόταση μας να αρχίσουν άμεσα οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις στην περιφέρεια και στην τελική αποφασιστική συνέλευση (παρουσία και των τοπικών συμβούλων από τις μονάδες της περιφέρειας) να κατατεθούν ταυτόχρονα για έγκριση όλοι οι απολογισμοί (μαζί και ο απολογισμός της εξελεγκτικής επιτροπής) απάντησαν ότι η πρόταση μας δεν είναι σύμφωνη με το γράμμα του καταστατικού και δεσμεύτηκαν ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μέχρι στις 30 Γενάρη.
Με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε 7 Γενάρη 2014 ρωτάμε τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας που συμφώνησαν να αναβάλλουν τις εκλογές και δεσμεύτηκαν ότι αυτές θα γίνουν μέχρι τις 30 Γενάρη:
  • Έχει γίνει ο οικονομικός έλεγχος και έχει ετοιμαστεί ο απολογισμός της εξελεγκτικής επιτροπής?
  • Έχει γίνει ο προγραμματισμός των τοπικών συνελεύσεων στην επαρχία και τη Θεσσαλονίκη?
  • Έχει γίνει ΔΣ για να καταθέσουν τους απολογισμούς τους και οι άλλες παρατάξεις (όπως τον κατέθεσε η Αριστερή Συσπείρωση εδώ και παραπάνω από ένα μήνα) ώστε το ΔΣ να κατέβει με συγκεκριμένες προτάσεις στις τοπικές συνελεύσεις και στην τελική εκλογοαπολογιστική ΓΣ?
  • Πως σκοπέυουν να πάρουν τις αποφάσεις για τον απολογισμό δράσης του Συλλόγου και τον προγραμματισμό της αναμφισβήτητα κρίσιμης περιόδου που ακολουθεί? Χωρίς συζήτηση στο ΔΣ? Χωρίς πρόταση απολογισμού έστω της πλειοψηφίας του ΔΣ? Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις προς τους συναδέλφους? Χωρίς κείμενο? Δια βοής?
  • Αν όλα αυτά δεν έχουν ακόμη γίνει πότε προβλέπεται να γίνουν? Υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε να τηρήσουν την δέσμευση τους για την ημερομηνία των εκλογών (αλλά και για την ουσιαστική τήρηση των κανόνων του καταστατικού του Συλλόγου) ή "δινουμε υποσχέσεις για να δίνουμε"?
  • Είναι σύμφωνη με το γράμμα και το πνεύμα του καταστατικού ενός δημοκρατικού σωματείου η παραμονή μιας ουσιαστικά διορισμένης Προσωρινής Διοικούσας? Μέχρι πότε?
Παρακαλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του Συλλόγου, εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν, (αλλά και τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας ατομικά) να σταματήσουν την τακτική της βραδυπορίας και της σιωπής, γιατί ο μεν λαός λέει "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει" η δε ιστορία έχει δείξει ότι "η σιωπή είναι συνενοχή".
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει με οποιοδήποτε τρόπο την συλλογική δράση.
Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην συλλογική δράση, γιατί θέλουμε έναν συνδικαλισμό χωρίς "συνδικαλιστές", ενάντια στη γραφειοκρατία, έναν συνδικαλισμό από τα κάτω, έναν συνδικαλισμό μαχητικό και αποτελεσματικό.

Σχόλια