ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με την Υφυπουργό Υγείας για το θέμα της χρηματοδότησής του ΟΚΑΝΑ, που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του και της μη καταβολής της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.Η Υφυπουργός υποστήριξε ότι ο προυπολογισμός του ΟΚΑΝΑ παραμένει 20.300.000(όσο ,δηλαδή ,ήταν εγγεγραμμένο στον κρατικό προυπολογισμό) και ότι είναι πολύ δύσκολο να ενισχυθεί λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.Όταν κλήθηκε να πει τι θα γίνει με τον ΟΚΑΝΑ αφού αυτό το ποσό δεν επαρκεί για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού δεσμεύτηκε πολιτικά, ότι ο ΟΚΑΝΑ ούτε θα κλείσει ,ούτε θα συρικνωθεί,ούτε θα συγχωνευτεί,ούτε θα απαξιωθεί αλλά θα γίνει σωστή διαχείρηση.Τα μέλη του Δ.Σ. αντέδρασαν λέγοντας ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η σωστή διαχείρηση δεν αρκεί από μόνη της να δώσει προοπτική στον ΟΚΑΝΑ και ότι η υποχρηματοδότηση αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο απολύσεων.Αυτό το ενδεχόμενο(των απολύσεων) το διέψευσε κατηγορηματικά και υπενθύμισε ότι αυτή τη δήλωση την έχει κάνει και δημόσια και συνεχίζει να την υποστηρίζει.

    Στα όσα είπε-κατά τη διάρκεια της συνάντησης- περί κακοδιαχείρησης που είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα στον ΟΚΑΝΑ, τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι υπέρ της διαφάνειας,υπέρ των ελέγχων και αν είναι κάτι παράνομο να πάει στη δικαιοσύνη και να καταλογιστεί η όποια ευθύνη.Αλλά οι εργαζόμενοι δεν ήταν και δεν είναι σε θέση  να γνωρίζουν εάν συνέβαινε κάτι επιλήψιμο στον Οργανισμό και δεν μπορεί όλη αυτή η διαμάχη να "πέφτει" πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.Έκανε αναφορά και στα προγράμματα ΕΣΠΑ  του Οργανισμού για τα οποία υποστήριξε ότι θα γίνει έλεγχος και όποιος βρεθεί να έχει μπει παράνομα θα απολυθεί. Για άλλη μια φορά της έγινε αναφορά για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας το οποίο είπε θα το δει και θα απαντήσει σε επόμενη συνάντηση.Στις έντονες πιέσεις για το θέμα της μισθοδοσίας παρέπεμψε το Δ.Σ. του Συλλόγου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.Τα μέλη του Δ.Σ. ήρθαν σε επαφή με τους παράγοντες του Υπουργείου οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι προχωράνε οι διαδικασίες λαμβάνοντας υπόψι ως χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ το ποσό των 20,300,000.
    Μετά το πέρας των συναντήσεων στο Υπουργείο Υγείας τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού ο οποιος απαντώντας σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να γίνει η καταβολή της μισθοδοσίας ανέφερε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει συγκεκριμμένη ημερομηνία,αλλά τα όσα είπε κατά τη χθεσινή συνάντηση για ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου συνεχίζουν να ισχύουν εφόσον το Υπουργείο συνεχίσει τις σημερινές διαδικασίες.Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορεί να πει κάτι πιο συγκεκριμμένο.
   Όλα αυτά τα δεδομένα παρουσιάστηκαν στην Τοπική Συνέλευση της Αθήνας και ελήφθη η απόφαση για αναστολή της αυριανής στάσης εργασίας και επαναπροσδιορισμό της στάσης του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα. Λήφθηκε ,επίσης, η απόφαση να προχωρήσει ο Σύλλογος σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για την μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και να ζητήσει την παράμβασή της.
   Το Δ.Σ.  του Συλλόγου διατηρεί ακέραιες τις επιφυλάξειις του για το τι πρόκειται να συμβεί  και θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του την ερχόμενη εβδομάδα .

   Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις το Δ.Σ. προχώρησε στην αναστολή της αυριανής στάσης εργασίας.Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Αγρίνιο και την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στην Πρέβεζα.

Σχόλια