ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   Η συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας με το Δ.Σ. του Συλλόγου που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το μεσημέρι αναβλήθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Υφυπουργού.
   Μετά από αυτή την εξέλιξη η Τοπική Συνέλευση της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Οργανισμού και αύριο Πέμπτη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της Συνέλευσης (παρόντες από την Διοίκηση ήταν ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και ο Γενικός Διευθυντής)ειπώθηκε από τον αντιπρόεδρο ότι το θέμα της καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας είναι διαδικαστικό και ότι θα επιλυθεί τις προσεχείς ημέρες όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε, ότι πριν τις 15 Φεβρουαρίου είναι δύσκολο να καταβληθεί η μισθοδοσία αλλά ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.Για την πληροφορία ότι ενδέχεται να μειωθεί κι άλλο ο προυπολογισμός του Οργανισμού και για αυτό τον λόγο υπάρχει και η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας ο αντιπρόεδρος επισήμανε ότι ο προυπολογισμός  του Οργανισμού για φέτος είναι 20,300,000 και δεν έχει καμία πληροφόρηση ότι αλλάζει κάτι ως προς αυτό.Σημείωσε επίσης ότι το ποσό αυτό δεν επαρκεί και ότι έχει αποστείλει ήδη έγγραφο για ενίσχυση του κατά 8 εκατομμύρια.Στις έντονες πιέσεις από τη μεριά των μελών του Συλλόγου ότι δεν είναι δυνατό να μένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για 45 ημέρες ίδίως στις σημερινές συνθήκες ανέφερε ότι κατανοεί το πρόβλημα και ότι και σήμερα ακόμη θα προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να δωθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
    Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, υπήρξε  επικοινωνία από το Υπουργείο Υγείας για να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνάντηση αύριο το πρωί στο γραφείο της Υφυπουργού Υγείας.
Λόγω των πιο πάνω εξελίξεων αναβάλονται οι προγραμματισμένες εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις για αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή σε Βόλο,Λάρισα και Κατερίνη.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσει τετράωρες πανελλαδικές  στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και Παρασκευή 31 Ιανουαρίου από 11:00π.μ. έως 15:00μ.μ. για την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού,τη βιωσιμότητα του που ως επακόλουθο έχει την μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτόν.Αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι των δομών της Αθήνας έξω από το Υπουργείο Υγείας και ώρα 11:30π.μ. για συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σχόλια