ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι ασχολείστε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιήστε το δελτίο τύπου του Συλλόγου .

Οι συνάδελφοι από τα Τοπικά Συμβούλια της περιφέρειας να προωθήσουν το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής τους.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11–ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 8827514                                                                 
E-mail: silergokana@yahoo.gr                                                        Αθήνα 19/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πλέον….
Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε και η «ανεξάρτητη αρχή» του κ. Ρακιντζή, ως εμπροσθοφυλακή των μηχανισμών της Κυβέρνησης, για την κατασυκοφάντηση των Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών μπαίνει στον αστερισμό των απολύσεων, των συγχωνεύσεων, της συρρίκνωσης και του δήθεν εξορθολογισμού του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

Η συνταγή είναι γνωστή…
Συκοφαντούμε κυρίως τους Εργαζόμενους στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού, απαξιώνουμε το έργο και τη σημασία της δουλειάς ενός φορέα προβάλλοντας τον με αυθαίρετο τρόπο ως κοστοβόρο χωρίς καμία αξιολόγηση της προσπάθειάς του, αποδομούμε στη συνείδηση της κοινωνίας τη χρησιμότητα ενός Οργανισμού μπροστά στην «τιτάνια» μάχη της «εθνικής σωτηρίας», και εφαρμόζουμε τις πολιτικές δημιουργίας κοινωνικών ερειπίων.
  
Τα ενεργούμενα αυτής της ιστορίας αποκαλύπτονται…
Άξιος ο μισθός του κ. Ρακιντζή, γιατί πραγματικά χρειάζονται εξαιρετικές ικανότητες να λες τόσα ψέματα και να συκοφαντείς τόσους ανθρώπους με τέτοια άνεση.
Είναι τεράστιο ψέμα ότι επί προεδρίας Μαλλιώρη οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ πήραν αύξηση 182%. Η αλήθεια είναι ότι επί προεδρίας Μαλλιώρη οι εργαζόμενοι είχαν μειώσεις στους μισθούς τους που έφτασαν στο 50%.
Είναι τεράστιο ψέμα ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο. Η αλήθεια είναι ότι στον ΟΚΑΝΑ το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόζεται όπως και στον υπόλοιπο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από 1/1/2013.
Είναι τεράστιο ψέμα να αναφέρονται μισθοί ύψους 2.500 – 3.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος μισθός στον ΟΚΑΝΑ διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία με βάση τους νόμους 4024 και 4093 και δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.
Η αλήθεια που αποκρύπτεται είναι ότι η χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 40%, την ίδια στιγμή που οι δομές του Οργανισμού έχουν υπερδιπλασιαστεί και οι εξυπηρετούμενοι σε αυτές από 4000 έχουν φτάσει τους 8200.
Η αλήθεια που αποκρύπτεται είναι ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, με μείωση 50% των αποδοχών τους, έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της δουλειάς τους παλεύοντας για τη θεραπεία των εξαρτημένων και την ανάσχεση της επιδημίας του AIDS χωρίς καμία νέα πρόσληψη εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς τα κατάλληλα υλικά (φάρμακα, εμβόλια, αντιδραστήρια), σε χώρους εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι οι καταλληλότεροι και σε δομές-προγράμματα τα οποία λόγω της υποστελέχωσής τους λειτουργούν στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε πολλούς Ρακιντζήδες, αλλά όσοι και αν είναι σύντομα θα μάθουν ότι εμείς είμαστε περισσότεροι.
  
Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ ζητάμε:
  
  1. · Να ολοκληρωθούν άμεσα όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι απαιτούνται και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση περί ελλειμμάτων στον ΟΚΑΝΑ,
  2. · Να αναλάβουν, όλοι όσοι στρατεύονται σε μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, την ευθύνη τους για την αναστάτωση και την ανασφάλεια που προκαλούν στους 8200 εξυπηρετούμενους στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. Ήδη καταγράφονται εντάσεις και επεισόδια σε βάρος των εργαζομένων στις δομές του ΟΚΑΝΑ,
  3. · Να ανακαλέσει ο κ. Ρακιντζής τα ψέματα και τις ανακρίβειες που διατύπωσε δημόσια σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Τον καλούμε νε έρθει ξανά, είτε ο ίδιος είτε οποιαδήποτε συναρμόδια υπηρεσία, να ελέγξει τόσο τις μισθοδοσίες μας όσο και κατά πόσο εφαρμόζεται ή όχι το ενιαίο μισθολόγιο. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου, για όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23/12/2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, Αβέρωφ 21.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΚΑΝΑ

Σχόλια