in.gr

«Τα παραστατικά υπάρχουν»

Μαλλιώρη: Αρνείται την «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ

Μαλλιώρη: Αρνείται την «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή και της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κ.Μαλλιώρη, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει ο υπουργός Υγείας, αρνήθηκε ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ και τόνισε ότι τα παραστατικά υπάρχουν, αλλά δεν τα έχει συγκεντρώσει όλα.

Όπως ανέφερε, ζήτησε τα παραστατικά από ένα κέντρο πρόληψης και αυτά της ήρθαν μέσα σε μία κούτα, ενώ περιμένει τα παραστατικά και από άλλα 76 κέντρα.

Νωρίτερα η κ.Μακρή έκανε λόγο για «τρύπα» 8,4 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ. Από αυτά, τα 3,4 εκατομμύρια αφορούν ένα ποσό αδιάθετο που βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον. Όπως είπε η υφυπουργός παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει παραστατικά για το ποσό αυτό, δεν της έχουν δοθεί ακόμα ούτε τα παραστατικά ούτε πειστικές απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

Η κ. Μακρή είπε ότι η υπόθεση την Τετάρτη θα πάρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα

Σχόλια