ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




      Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση  ολοκλήρωσης του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων τόσο του Συλλόγου όσο και του ΤΑΣΕΟ από την εξελικτική επιτροπή, έλαβε την απόφαση για  αναβολή τόσο των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων που είχαν ανακοινωθεί όσο και των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, διότι, ενώ είχε ολοκληρωθεί ο προσωρινός έλεγχος έως και το οικονομικό  έτος  του 2012, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού να του σταλούν –άμεσα- όλα τα  έγγραφα που αφορούν τα οικονομικά-απολογιστικά στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης. Επειδή τα εκλεγμένα μέλη της εξελικτικής επιτροπής  -λόγω ιδιότητας και αντικειμένου εργασίας -απασχολήθηκαν και απασχολούνται για να παραδώσουν αυτά τα στοιχεία στο Υπουργείο Υγείας, δεν μπόρεσαν (λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας) να ολοκληρώσουν τον έλεγχο για το οικονομικό έτος του 2013.Οι συνάδελφοι της εξελικτικής επιτροπής γνωστοποίησαν στα μέλη του Συλλόγου ότι  ο έλεγχος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από  τις 15 Δεκεμβρίου 2013.
    Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου, πρέπει να παρουσιαστεί και ο οικονομικός απολογισμός μαζί με τον πολιτικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. σε όλα τα μέλη του Συλλόγου  πριν από κάθε αρχαιρεσία για την εκλογή των οργάνων του. Δεδομένου ότι μεσολαβεί και η περίοδος των Χριστουγέννων, που ουσιαστικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία  εκλογική διαδικασία και λόγω της γεωγραφικής κατανομής των δομών του Οργανισμού που είναι πανελλαδική με συνέπεια να χρειάζονται αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν οι κατά τόπους συνελεύσεις, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν –το αργότερο-  στα τέλη Ιανουαρίου και αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να παρουσιαστεί  ο οικονομικός και πολιτικός απολογισμός του Συλλόγου.
      Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν, τόσο το νέο πρόγραμμα  των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων όσο και οι ημερομηνίες των εκλογών στην περιφέρεια και στην Αθήνα.

                        ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια