ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ



                                 Αθήνα, 28.11.2013


Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα Δημόσια Ψυχιατρεία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των συναδέλφων εργαζόμενων στο ΨΝΑ, στο ΨΝΘ και στο Δρομοκαίτειο που παλεύουν για  το δικαίωμα των ψυχικά ασθενών σε δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη, για  τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.
Ως εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της μνημονιακής λαίλαπας και της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο. Ζούμε καθημερινά την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος – τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την έλλειψη φαρμάκων και υλικών απαραίτητων για τη θεραπεία, την αγωνία των ανθρώπων που στερούνται το στοιχειώδες δικαίωμα στην υγεία. Σε συνθήκες οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης ενώ η νοσηρότητα από ψυχιατρικές παθήσεις αυξάνει - οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται - οι εξαρτήσεις και τα συνοδά προβλήματα θερίζουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ο υπουργός υγείας αναίσχυντα και απάνθρωπα ξεπουλά το σύστημα όσο όσο στα ιδιωτικά συμφέροντα στέλνοντας στον Καιάδα χιλιάδες ανθρώπους.  
Δεν θα το επιτρέψουμε! 
Απαιτούμε 
·         υψηλής ποιότητας, δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για τους ψυχικά ασθενείς, με
·         αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.
·         Καμιά κατάργηση κλινικών – κανένας εργαζόμενος σε κινητικότητα -διαθεσιμότητα
Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, στα Πανεπιστήμια – σε κάθε εστία αντίστασης. Καλούμε όλους τους πολίτες στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που εξοντώνουν την κοινωνία - καθώς και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αγώνας !

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια