ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και η τρίτη συνάντηση μεταξύ των μελών της ορισθείσας επιτροπής από το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διαπραγμάτευση των όρων της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.
    Η συνάντηση έλειξε  με συμφωνία στα περισσότερα άρθρα.Όλα τα θέματα  θα τεθούν (από την μεριά της Διοίκησης)στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΟΚΑΝΑ την επόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου για να οριστικοποιηθεί η θέση της Διοίκησης και στους συναδέλφους σε πανελλαδικές Συνελεύσεις την μεθεπόμενη εβδομάδα αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί τα Τοπικά Συμβούλια για τις τελικές θέσεις.Τα προς συμφωνία άρθρα   είναι τα εξής:




-συνέχιση χορήγησης άδειας εννέα (9) μηνών μετά την άδεια τοκετού ή χρήσης μειωμένου ωραρίου,

-παροχή κονδυλίων για εκπαίδευση του προσωπικού έτσι ώστε να καλύπτεται το 50% του ποσού της εκπαίδευσης και μέχρι του ποσού(πλαφόν) των 1000 ευρώ άπαξ για κάθε εκπαίδευση κατ άτομο(όπως ίσχύε έως σήμερα)

-στη δυνατότητα απόκτησης ψυχιατρικής ειδικότητας από τους νοσηλευτές χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών του Οργανισμού(όπως ίσχύε έως σήμερα)
-πρόβλεψη για εξωτερική εποπτεία

-Οι υπεύθυνες δηλώσεις(ασθένειας) από τρείς ημέρες γίνονται τέσσερεις όπως ακριβώς διατυπώνεται στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007, άρθρο 55).Οι τρίωρες άδειες απουσίας παραμένουν ως έχουν 
-η άδεια για την πρόληψη του "BURN OUT" παραμένει στις δώδεκα ημέρες ετησίως και με την ίδια διατύπωση που υπήρχε στις προηγούμενες Σ.Σ.E με την μόνη προσθήκη ότι κάποιος μπορεί να κάνει χρήση της άδειας "BURN OUT" εφόσον δεν έχει υπόλοιπο κανονικής άδειας του προηγούμενου έτους. Για το πως θα λαμβάνονται αυτές οι ημέρες άδειας χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των μονάδων κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:
α) να δίνεται μία μέρα  κάθε μήνα, 
β)τρεις μέρες μέσα σε κάθε τρίμηνο 
και γ)τρεις μέρες στον τελευταίο μήνα  κάθε τριμήνου (όπως συνέβαινε μέχρι και τον περασμένο Μάιο).Η πρόταση που θα υπερισχύσει θα είναι αποτέλεσμα υπηρεσιακής διαδικασίας αλλά και διαπραγμάτευσης του Συλλόγου με τη Διοίκηση και θα ορίζεται με  εγκύκλιο που θα εκδοθεί μετά την διαπραγμάτευση αμέσως μετά την  υπογραφή της Σ.Σ.Ε..
-το βοήθημα του βρεφονηπιακού σταθμού παραπέμπεται (από την μεριά της Διοίκησης )στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για να καταλήξει σε τελική θέση με θετική,όμως, εισήγηση από την μεριά της επιτροπής για συνέχιση παροχής του.
-για το θέμα της άρσης της "πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης" υπήρξε άρνηση από την μεριά της Διοίκησης με το αιτιολογικό  ότι η "πλήρους και αποκλειστική  απασχόληση" προβλέπεται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Οργανισμού και στις Υπουργικές αποφάσεις (Κ.Υ.Α) που έχουν εκδοθεί για την προκήρυξη κάθε θέσης στον ΟΚΑΝΑ.Άρα αυτό δεν αφορά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά θα μπορεί κατά περίπτωση το Δ.Σ. του Οργανισμού όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα να δίνει τέτοιες άδειες όπως για εκπαιδευτικούς σκοπούς .Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αντέτειναν την ανάγκη θέσπισης κριτηρίων -κανόνων που θα ισχύουν για όλους τους συναδέλφους που θα θελήσουν να ζητήσουν άδεια  άσκησης δεύτερης εργασίας έτσι ώστε το "κατά περίπτωση" να μην καταστεί αντικείμενο προστριβών.Ο Γενικός Διευθυντής αποδέχτηκε αυτή την πρόταση και θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση μεταξύ της Διοίκησης και του Συλλόγου για τον καθορισμό αυτών των κανόνων-κριτηρίων και εφόσον κάποιος συνάδελφος είναι σύννομος με αυτά τα κριτήρια μετά από αίτησή του προς το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ να μπορεί να του δίνεται η σχετική άδεια.
-το  άρθρο που παραπέμπει στο "ΤΑΣΕΟ" προτείνεται να παραμείνει ως έχει, με την προσθήκη για αναστολή της καταβολής του ποσού που αναλογεί στον ΟΚΑΝΑ μόνο για όση χρονική διάρκεια έχει αυτή η Σ.Σ.Ε.
Όλες οι παραπάνω προτάσεις θα τεθούν προς συζήτηση, τελική διατύπωση  και έγκριση σε Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα  σε όλη την Ελλάδα και αφού την επόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 συγκληθούν τα Τοπικά Συμβούλια για να ενημερωθούν σχετικά έτσι ώστε να συγκαλέσουν τις Τοπικές Συνελεύσεις των περιοχών τους .


Σχετικά με τα σχόλια αναγνωστών του blog  που αναφέρονται:
α)στο επίδομα ευθύνης που δεν καταβάλεται  στους υπευθύνους των μονάδων ,το θέμα παραμένει σε εκρεμμότητα αφού το Υπουργείο Υγείας και το ΓΛΚ δεν έχουν απαντήσει ακόμα στο ερώτημα του Οργανισμού για το εάν δικαιούνται  οι υπεύθυνοι το επίδομα σε μονάδες και το ύψος αυτού(εφόσον το δικαιούνται).Αυτό για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε ο Γενικός Διευθυντής κατά τη σημερινή  συνάντηση.
β)στο θέμα των υπερωριών, μετά και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ διαπιστώθηκε ότι δεν αναφέρεται στις έως τώρα δεδουλευμένες υπερωρίες αλλά εγκρίνονται αυτές που θα πραγματοποιηθούν από την έκδοση του ΦΕΚ μέχρι και το τέλος του έτους.Για αυτό το λόγο θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση. που όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής, θα προχωρήσει άμεσα για να λυθεί κι αυτό το θέμα.

Σχόλια