ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Η πρώτη συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού με το Δ.Σ. του Συλλόγου για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.Η συνάντηση είχε χαρακτήρα τόσο τυπικό -έναρξης της διαδικασίας, όσο και ουσιαστικό μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων.Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου για έναρξη διαβουλεύσεων για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.και ο ορισμός επιτροπής ,από την μεριά της Διοίκησης του Οργανισμού, που θα συμμετείχε στις διαβουλεύσεις.Από την Διοίκηση συμμετείχαν,ο Γενικός Διευθυντής κ. Πλατανιάς, ο αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Γαζγαλίδης,και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού κ.Μπασούρης,κ. Αγγελακόπουλος, και η κα. Ανδρίτσου. 
   Στην συνάντηση τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν τη θέλησή τους στο να κατοχυρώσουν  την διαδικασία της ελεύθερης Συλλογικής διαπραγμάτευσης που περιλαμβάνει τόσο τα μισθολογικά ζητήματα όσο και τα θεσμικά θέματα.Μη παραγνωρίζοντας ,όμως, τα στενά πλαίσια που επιβάλουν οι τελευταίοι νόμοι  στην  Διοίκηση (ουσιαστικά καταστρατηγούν την ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση)και δεν της επιτρέπουν να εισέλθει σε καμμία συζήτηση όσον αφορά μισθολογικά θέματα, ο Σύλλογος  θα ήθελε να εκφράσει την αντίθεση του στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον Οργανισμό και να καταγραφεί αυτή η διαφωνία στη ΣΣΕ.
     Για τα θεσμικά που αφορούσαν την προηγούμενη ΣΣΕ ο Σύλλογος εισήλθε στις συζητήσεις με τη θέση, ότι ίσχυε να συνεχίσει να ισχύει όπως το "burn out", το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού,η περίοδος ανατροφής τέκνου (εννιάμηνο) το ΤΑΣΕΟ.Καθώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε νέα άρθρα της ΣΣΕ νέα θέματα (που ισχύουν -έτσι κι αλλιώς- στον στενό δημόσιο τομέα) όπως αύξηση ολιγόωρων αδειών απουσίας ή ασθένειας ή και θέματα που είχαν προβλεφτεί σε προηγούμενες συμβάσεις αλλά ποτέ δεν είχαν υλοποιηθεί όπως εξωτερική εποπτεία κ.α.
     Από την μεριά της Διοίκησης εκφράστηκε η επιθυμία να υπογραφεί νέα ΣΣΕ το συντομότερο δυνατό κι αφού θα έχουν προηγηθεί δύο-τρεις συναντήσεις των δύο μερών. Ζητήθηκε από τον Σύλλογο η κατάθεση -γραπτώς- ολόκληρης της πρότασης του, άρθρο προς άρθρο, που να περιλαμβάνει τις θέσεις του  τόσο στα ισχύοντα θεσμικά όσο και σε νέα έτσι ώστε να μπορούν να απαντηθούν ένα προς ένα τα αιτήματα.Με αυτή τη διαδικασία ελπίζουν να διευκολύνουν τις συζητήσεις για να ολοκληρωθούν αυτές γρήγορα.Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύτηκαν να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τις θέσεις του Συλλόγου και ζήτησαν η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί  μέχρι το τέλος Αυγούστου για να υπογραφεί σύντομα νέα ΣΣΕ.Ο Γενικός Διευθυντής υποστήριξε ότι λόγω της περιόδου των διακοπών μπορεί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση εθίγησαν τα θέματα περιγραφικά ,δηλώθηκαν οι προθέσεις των δύο μερών ενώ ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση  θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνάντηση.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

-Οι δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες υπογράφηκαν από την αρμόδια υφυπουργό
-για το επίδομα επικινδυνότητας η Διοίκηση ανέφερε ότι έχει αποστείλει το σχετκό αίτημα στις προβλεπόμενες(από την εγκύκλιο Σταικούρα) ημερομηνίες και αναμένει την κοινή διυπουργική απόφαση 
-και για αυτό το θέμα(όχι μόνο για αυτό) έχει ζητηθεί συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
- για την χρηματοδότηση του Οργανισμού δηλαδή  την βιωσιμότητα του ισχύει το ποσό των επιπλέον 4,5εκ. που όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας θα καταβληθεί άμεσα
-Για το "burn out" του Αυγούστου ο κ. Πλατανιάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να δωθεί, αφού έχει λήξει η περίοδος της μετενέργειας  και -νομικά- δεν μπορεί να το εγκρίνει.

Σχόλια