ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από δικό του αίτημα, συνάντησε την Εθνική Συντονίστρια Κατά Των Ναρκωτικών (που τοποθετήθηκε πρόσφατα) κ.Τέτα Παπουτσοπούλου.Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ΟΚΑΝΑ.Η κ. Παπουτσοπούλου έδειξε κατανόηση και τη διάθεση να κινητοποιηθεί για την επίλυση των προβλημάτων  που της παρουσιάστηκαν και όπου μπορεί η ίδια να παρέμβει.Εξέφρασε την πεποποίθησή της ότι ο Πρωθυπουργός έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα των ναρκωτικών και ότι ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα που απασχολούν τον Οργανισμό.Όταν ,όμως ,της τέθηκε το θέμα της υποχρηματοδότησης του Οργανισμού παρόλο που φάνηκε επιφυλακτική ως προς την ανεύρεση επιπλέον χρηματοδότησης (λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας)  επισήμανε την πεποίθησή της ότι θα βρεθεί  τελικά μία λύση.Για την πιθανολογούμενη συγχώνευση ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΘΕΑ υποστήριξε ότι δε βλέπει να προχωράει η σκέψη της συγχώνευσης των δύο φορέων και ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμμένο να μας αναφέρει επί αυτού.Μας πληροφόρησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί με την αρμόδια υφυπουργό Υγείας κ. Ζέτα Μακρή όπου και θα της παρουσιάσει όλα τα θέματα.
    Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να αποστείλλει εντός των προσεχών ημερών πρόσκληση προς τη Διοίκηση του Οργανισμού για την έναρξη διαπραγματεύσεων υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
   Τις προσεχείς μέρες θα συνεχιστούν οι Τοπικές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει νέος γύρος συναντήσεων με τα κόμματα για να ενημερωθούν -ξανά - για τα χρονίζοντα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ και να επισημανθεί ότι ο χρόνος πλέον κυλλάει αντίστροφα για τον Οργανισμό.(τα χρήματα επαρκούν μέχρι -το αργότερο- τα μέσα Αυγούστου)
     Για τις υπερωρίες και εφημερίες αργιών και Σαββατοκύριακων που παραμένουν απλήρωτες  έγινε συνάντηση με το δικηγόρο του Συλλόγου  για να δρομολογηθεί η δικαστική οδός που έχει αποφασιστεί, αλλά κρίθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. ότι καλό είναι μέχρι την επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας (το επόμενο δεκαπενθήμερο) και αφού ο ίδιος στην προηγούμενη συνάντηση δεσμεύτηκε ότι θα τις υπογράψει να μην προχωρήσει η διαδικασία των αγωγών.

Σχόλια

  1. Η Κα Παπουτσοπουλου αν δεν κανω λάθος είναι υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Συλλογική Σύμβαση είναι κάτι σαν συνδικαλιστικό φετίχ;Ας υπογραφεί, να λέμε ότι μπήκε υπογραφή κι αν δεν την εφαρμόζουν μετά, ε τι να γίνει....Γιατί εδώ διαπράττονται ξεκάθαρες παρανομίες, πχ μη καταβολή επιδομάτων που προβλέπονται από το μισθολόγιο στο οποίο μας βάλανε με ΝΟΜΟ, κι ο Σύλλογος κάνει υπομονή....
    Επίσης, είναι παράνομο να μην συμμορφώνονται με την διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων ή όχι;Αν δεν είναι, γιατί θριαμβολογούσαμε; Αν είναι, εξηγείστε γιατί δεν κάνετε μηνύσεις.
    Πριν αποφανθείτε ότι φταίει ο κόσμος που δεν έρχεται στις συνελεύσεις, προσπαθείστε να δώσετε πειστικές απαντήσεις στις απορίες του κόσμου.
    Εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει ο πολύς κόσμος και σας αρκεί η ανακύκλωση των ίδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και σε αλλα ζητήματα όπως το Αποθεματικό του ΤΑΣΕΟ που είναι; ποιος το διαχειρηζεται το αποθεματικο της συνδρομής μας πόσα χρήματα είναι και επιτέλους ποτε θα κανουμε εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά για αυτό δε γίνονται οι συνελεύσεις, ελάτε να ρωτήσετε για να σας απαντήσουν σε ότι θέλετε....όσο για τις εκλογές σε προηγούμενη ανάρτηση υπάρχει η απάντηση.

      Διαγραφή
  4. Δύο είναι τα επιδόματα που προβλέπει το εναίο μισθολόγιο και δε δίνονται ακόμα, αυτό της επικυνδινότητας για τους νοσηλευτές και τους παρασκευαστές και το επίδομα υπευθύνου για τους υπεύθυνους των μονάδων.Για το πρώτο, το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά και από έγγραφο του Συλλόγου, απέστειλε το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για να εκδωθεί η σχετική κοινή Υπουργική απόφαση (όπως προβλέπει η εγκύκλιος Σταικούρα από τον περασμένο Ιανουάριο για όλα τα ΝΠΙΔ) έτσι ώστε να αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα σε αυτές τις ειδικότητες.Έγινε ο ανασχηματισμός και δε έχει εκδοθεί καμμία υπουργική απόφαση για κανένα ΝΠΙΔ.Στην επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό και αν μέχρι τότε δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση θα τεθεί και αυτή η εκκρεμότητα.Για το επίδομα των υπευθύνων στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ απέστειλε ερώτημα προς το ΓΛΚ για να καθορίσει το ύψος αμοιβής αυτού του επιδόματος και αναμένεται η απάντηση από το ΓΛΚ για να αρχίσει να καταβάλεται.Για τα ασφαλιστικά μέτρα πρώτον, μέχρι πριν λίγες ημέρες το τμήμα μισθοδοσίας του Οργανισμού δεν είχε προλάβει να καθορίσει το ύψος αμοιβών για το σύνολο των 235 συναδέλφων που συμμετείχαν στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και δεύτερο και σημαντικότερο, έχουμε κατανοήσει ότι τα χρήματα του Οργανισμού επαρκούν μέχρι -το αργότερο -τέλη Αυγούστου και μετά όχι επίδομα επικυνδινότητας και υπευθύνων αλλά τίποτα δε θα καταβάλλεται?Για αυτό το λόγο ας αφήσουμε τις κορόνες και τα ευφυολογήματα και να καταλάβουμε το τι έρχεται...για όσους ,βέβαια, θέλουν να καταλάβουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά! Ότι τόσο καιρό παρά τα τόσα οφειλόμενα, εμείς δουλεύουμε κανονικά. Και περισσότερο ακόμα.... Τώρα εσείς προτιμάτε την εκδοχή "πάμε καλυτερα με το γάντι....".. Και "ας αφήσουμε τις κορόνες"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για βάλτε μας και το άρθρο του Μαμαλάκη (όχι μόνο την απάντηση του ΟΚΑΝΑ....) να κρίνουμε καλύτερα..... Αν θέλαμε μόνο την απάντηση, την έχουμε ήδη δει και στο site του Οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν πατήσετε πάνω στη φράση "Γράμμα στον Υπουργό Υγείας για τα ναρκωτικά" που υπάρχει στο κείμενο της ιστοσελίδας που παραπέμπει ο σύνδεσμος(site OKANA) θα ανοίξετε το άρθρο(που είναι σε μορφή pdf) για να το διαβάσετε. Τόσο απλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως, λέω 'γω τώρα, να απαντούσατε κι εσείς στις κατηγορίες του κ. Μαμαλάκη, ή θεωρήτε πως δεν σας αφορούν;;; 'Η σας αρκεί η απάντηση της διοίκησης;;; 'Η η δική μας :
    http://okanatherapevomenoi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html (έχει και το άρθρο του Μαμαλάκη μέσα....)
    Και για την υγειονομική διάταξη 39Α κούβέντα, ούτε αυτό σας αφορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου