ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   Η Τοπική Συνέλευση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.Οι Τοπικές Συνελεύσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στην Πάτρα ("Γέφυρα" ,"Ρίο") αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα.Για το πρόγραμμα συνελεύσεων της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση.

Σχόλια

  1. Γιατί δεν γίνονται επιτέλους εκλογές;Δεν είναι το σωστό να υπάρχει ένα ΔΣ με πρόσφατη και ισχυρή εντολή;Ακόμα και το κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ αν προς τα κει το πάνε, το παλιό ΔΣ θα το διαχειριστεί;Τι εξυπηρετούν αυτές οι συνελεύσεις, αν δεν λυθεί το βασικό αυτό θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είναι γνωστό οι εκλογές του Συλλόγου έπρεπε -κανονικά- να έχουν γίνει πέρσι το Δεκέμβριο.Τότε,όμως, και επειδή μόλις είχε γίνει γνωστό το θέμα του ΓΛΚ και η παρέμβαση του εισαγγελέα για τα αχρεωσθήτως καταβληθέντα ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας να παρατείνει τη θητεία του Δ.Σ. του Συλλόγου για λίγο καιρό ώστε να δωθεί η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να προχωρήσουν σε επαφές με τα κόμματα, τη Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό και να μην εισέλθει ο Σύλλογος σε εσωστρεφείς διαδικασίες και δεν δραστηριοποιηθεί για τα επείγοντα θέματα που είχαν προκύψει.Στην συνέχεια ακολούθησε η περίοδος των κινητοποιήσεων του Συλλόγου για την υποχρηματοδότηση και βιωσιμότητα του Οργανισμού ,για το θέμα του ΓΛΚ κ.α.Μετά το τέλος των κινητοποιήσεων το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία των εκλογών το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου.Ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του Δ.Σ. ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές γιατί ακόμα το δικαστήριο δεν είχε αποφανθεί για το αίτημα αναβολής των εκλογών και ορισμό νέας προθεσμίας.Για την μεγάλη -πράγματι- καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης υποστήριξε ότι έφταιγε η απεργία των δικαστών που πραγματοποιήθηκε τον περσινό χειμώνα.Το Δ.Σ. του Συλλόγου επαννειλημμένως έχει ενημερώσει τους συναδέλφους στις Τοπικές Συνελεύσεις για το θέμα αυτό και παρόλο που στο σκεπτικό που παραθέτεις έχεις δίκιο, το Δ.Σ. δεν μπορεί να κινηθεί διαφορετικά από το να περιμένει την έκδοση της απόφασης για παράταση της θητείας του Δ.Σ. του Συλλόγου.Η εκτίμηση τόσο του Δ.Σ. όσο και του νομικού συμβούλου είναι πως η απόφαση θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, αρά θα μπορεί να προχωρήσει η εκλογή νέου Δ.Σ.,Επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου και Τοπικών Συμβουλίων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Αφού ,όμως,οι εξελίξεις "τρέχουν" ,το υπάρχον Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να μην αδρανήσει καθόλου , να ενημερώνει τα μέλη το Συλλόγου, και να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες και δράσεις για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων στον ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεκτά αυτά που λέτε.....Αλλά μια που την θυμηθήκατε... Επιστημονική Επιτροπή;;;;;;;;;;;Υπάρχει αυτό το πράγμα;Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι;Ή είναι σύντομο ανέκδοτο;Από πότε ακριβώς έχουν να πουν ή να κάνουν κάτι;Έχουν κάποιον απολογισμό να καταθέσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις που θα γίνουν το Φθινόπωρο και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου θα καταθέσουν τον απολογισμό της δράσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου