ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Η Τοπική Συνέλευση της Αθήνας -λόγω έλλειψης απαρτίας -θα επαναληφθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 12:30μ.μ. στο χώρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.Στην σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις.
    Συγκεκριμμένα, για τα δεδουλευμένα κατά την περίοδο των καταλήψεων, το Δ.Σ. του Οργανισμού (που συνεδρίασε την προηγούμενη Τρίτη) αποφάσισε την καταβολή αυτών για τους εργαζόμενους στις μονάδες ενώ και για τους συναδέλφους των Κεντρικών Υπηρεσιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη επέδειξαν τη διάθεση να προχωρήσουν στην καταβολή  των δεδουλευμένων μετά ,όμως, από νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και  εφόσον τους επιδοθούν  δύο επιπλέον έγγραφα, το ένα από το Δ.Σ. του Συλλόγου και το άλλο από την Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού.Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται οι συνάδελφοι των μονάδων να πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατότητα από την μεριά του Συλλόγου, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και για την πληρωμή των συναδέλφων στις Κεντρικές Υπηρεσίες τις αμέσως επόμενες ημέρες.
     Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, να προχωρήσουν στην εξόφληση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου άμεσα.Η εφαρμογή της προσωρινής δικαστικής απόφασης  δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την μισθοδοσία του Ιουλίου λόγω της δικαιολογημένης αδυναμίας του τμήματος μισθοδοσίας να προσαρμόσει άμεσα την μισθοδοσία 235 συναδέλφων.Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προσφύγει σε ένδικα μέσα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ΟΚΑΝΑ μπορούν να συγκροτήσουν μία δεύτερη ομάδα  που θα προχωρήσει σε νέα προσφυγή.Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Συλλόγου.Να σημειωθεί ότι η απόφαση προσωρινής διαταγής που έχει εκδοθεί για τους 235 συναδέλφους δεν αποτελεί δεδικασμένο για τις μελοντικές προσφυγές.
      Για το θέμα των υπερωριών-εφημεριών που από την αρχή του έτους έχουν παραμείνει απλήρωτες το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προβεί στην υποβολή αγωγών.Αγωγές θα καταθέσουν 5-6 μέλη του Συλλόγου διαφορετικής ειδικότητας που έχουν ,όμως,έννομο συμφέρον (νοσηλευτής, ιατρός, φύλακας, συνάδελφος από το stretwork, οδηγός).Τα έξοδα των αγωγών θα τα καλύψει ο Σύλλογος.
      Ως γνωστό η θητεία του Δ.Σ. του Συλλόγου έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο.Ζητήθηκε  από το Πρωτοδικείο της Αθήνας παράταση λόγω των θεμάτων που έτρεχαν εκείνη την περίοδο και έκδοση νέας ημερομηνίας που μπορεί να διεξαχθούν οι εκλογές.Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση  ενημέρωσε μετά από επανειλλημένες οχλήσεις τα μέλη του Συλλόγου ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση με αποτέλεσμα και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία  για να πραγματοποιηθούν το αργότερο εκλογές μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αυτές να μην είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν με τον αρχικό σχεδιασμό.
      Για την Σ.Σ.Ε. που έχει λήξει και η περίοδος της μετενέργειας αποφασίστηκε να ξεκινήσει- άμεσα-η διαβούλευση με τη Διοίκηση του Οργανισμού.Το θέμα αυτό θα απασχολήσει, ιδιαιτέρως,την Τοπική Συνέλευση της Τρίτης για να καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθηθεί τόσο για τα θεσμικά (burn-out, εννιάμηνο, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού) όσο και για τα μισθολογικά.

Σχόλια