ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κατά τη χθεσινή μέρα και μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα σωματεία του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρων Πρόληψης και 18 Άνω, ζήτησε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η οποία και πραγματοποιήθηκε. Ο Υπουργός κάλεσε στην συνάντηση και την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παπανικολάου (η οποία παρέμεινε στη θέση της και μετά τον ανασχηματισμό και που στο παρελθόν έχει συναντηθεί και με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στην συνάντηση ο Υπουργός ανέφερε ότι “δεν τίθεται θέμα απολύσεων” στο χώρο της Υγείας αφού σε κανένα άρθρο των μνημονίων δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για το χώρο της Υγείας και ότι αντιθέτως θα επιχειρήσει να κάνει και προσλήψεις. Στη συνέχεια ,όμως, παραδέχτηκε ότι στο χώρο της Υγείας "προβλέπονται συγχωνεύσεις και κινητικότητα εργαζομένων" (σ.σ.με ότι αυτό συνεπάγεται) και ότι είναι ο δρόμος που θα κινηθεί και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
 Για τον προϋπολογισμό, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να ενημερωθεί ακόμα, όμως η γραμματέας κ. Παπανικολάου είπε πως θα δοθεί οπωσδήποτε επιπλέον χρηματοδότηση για να επιβιώσει ο Οργανισμός. Επίσης, είπε ότι θα υπογραφούν οι υπερωρίες και εφημερίες των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ που παραμένουν απλήρωτες από τον περασμένο Ιανουάριο. 
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε μια πίστωση χρόνου μερικών ημερών για να προλάβει να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που απασχολούν τους φορείς στον τομέα αντιμετώπισης της εξάρτησης και  αμέσως μετά θα γίνει ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο όπου θα κληθούν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων και οι διοικήσεις των Οργανισμών προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του χώρου.
  Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, αρμόδια για τον ΟΚΑΝΑ (στη θέση της κ. Σκοπούλη) ορίστηκε η υφυπουργός κ. Ζέτα Μακρή η οποία εκείνη την ώρα απουσίαζε από το Υπουργείο και για αυτό δεν παρέστη και στην συνάντηση .

Σχόλια