ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ



   Σήμερα Παρασκευή 17 Μαίου, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Πρόεδρο του Οργανισμού ,παρουσία του Γενικού Διευθυντή,  κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα. Συγκεκριμένα, για το θέμα της πληρωμής των στάσεων εργασίας κατά την περίοδο της κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού η Πρόεδρος ανέφερε, πως ο Σύλλογος θα πρέπει να καταθέσει έγγραφη πρόταση,(αν είναι δυνατό μέχρι την επόμενη Τετάρτη που θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ) η οποία  να είναι νόμιμη και με βάση της οποίας θα μπορεί να γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων.

   Για το θέμα του ΓΛΚ η Πρόεδρος  ενημέρωσε πως την Μ.Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα ο οποίος  της ανέφερε ότι διάκειται θετικά προς την τροπολογία και θα επικοινωνήσει ξανά με την ίδια μετά το Πάσχα. Από την μεριά του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές Κρεμαστινός και Γρηγοράκος ενημέρωσαν τον Διευθυντή του Υπουργού Υγείας κ Πεντέα ότι θα έρθουν σε επαφή  με τον κ.Στουρνάρα για να προωθήσουν το θέμα της τροπολογίας του ΓΛΚ.

  Την Πέμπτη 16 Μαίου υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας(σ.σ.έγγραφο συνφωνίας) μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και του Υπουργείου Υγείας για την εξόφληση των χρεών του 2011.Στην παράγραφο  που ανέφερε ότι ο ΟΚΑΝΑ δε θα έπρεπε να δημιουργήσει νέα χρέη αντέδρασε η Διοίκηση αφού τα 18 εκ. του προυπολογισμού φθάνουν το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουλίου και είναι αδύνατο να μην δημιουργηθούν νέα χρέη με το ύψος του σημερινού προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ. Μετά από επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας  προστέθηκε μια παράγραφος που αναφέρει ότι ο ΟΚΑΝΑ θα τηρήσει τα προαναφερθέντα με την αίρεση ότι θα του καταβληθεί όλο το ποσό που προβλέπει ο προϋπολογισμός του Οργανισμού(18εκ.) εγκαίρως  και επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι το ποσό των 8 εκ. έτσι ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργήσει νέα χρέη για το τρέχον έτος.

   Για τις καθυστερημένες πληρωμές των δανείων έχει προχωρήσει ήδη η πληρωμή των δόσεων Ιουλίου και Αυγούστου του 2012 και δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και οι δόσεις για όλο το 2012.

Σχόλια

  1. Μπράβο ρε παιδιά ! Είχαμε τέτοια καλή διοίκηση και δεν μας το λέγατε τόσο καιρό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας το λένε τώρα μάλλον.....Ε, κάποια στιγμή θα γίνει καλό και το Υπουργείο...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου